Idag har vi varit på julmarknad på Nääs fabriker. Vi har aldrig besökt deras marknader förut så vi visste inte vad vi skulle förvänta oss. På vägen ner ösregnade det men SMHI visade att det skulle sluta vid 11 tiden när marknaden började. Utställarna har sina platser i arrangörernas tält. De flesta tälten rymmer två utställare och vi fick plats bredvid ”Lammet och bonden” från Gråbo. De sålde julskinkor, ölkorvar och nötkött – allt från egna djur. Härligt med folk som har utegångsgrisar och naturbeteskött. De hade dessutom med en trevlig eldstad där de grillade prinskorv för provsmakning och värmde äppelglögg. Det var en välordnad marknad med många utställare. Nere vid sjön fanns fyra foodtrucks med varierat utbud för dem som var hungriga.  Vissa fordon var trevligare än andra. Atmosfären blir alltid väldigt trevlig i gamla fabriksområden. Nääs har en hel del att erbjuda även vanliga dagar med flera permanenta butiker och även en hel del pop-up butiker som hyr in sig i lokalerna kortare tid.  De hade lagt sig vinn om att pynta så folk skulle drabbas av julstämning men vädret gjorde verkligen sitt bästa för att ta död på den. Det regnade av och till hela dagen.  Våra favoriter i olivväg var på plats. Familjen Sollerhed har en egen olivgård i Frankrike och världens finaste franska buss att transportera dem i. Vi köper alltid ett par burkar oliver av dem för det är något av de godaste oliver vi ätit.  Stundtals var det ganska glest med folk och förmodligen berodde det på vädret. Vi hade med oss lammskinn, brysselkål på stock, äpplemust, pysselull, grönkål, vitlök, vintersquash, honung och jordärtskockor.

Vissa stunder var det väldigt mycket folk och en hel del att göra.

Det var ett bra och varierat utbud av hantverk, mat, design och inredning.

På Nääs fabriker så finns Hugos handel permanent. En trevlig butik med ett stort utbud av delikatesser.

I morgon ska vi tillbaka igen så om ni inte var där idag så passa på i morgon. Ett bra sätt att få upp julstämningen och få tag på bra lokalproducerade livsmedel inför julen.