2022 var sista året för Nolbygårds Matmarknad. Vi på Östängs Gård har drivit matmarknaden i många år och därmed varit på plats varje lördag hela sommarsäsongen minst 15 lördagar per år. Nu känner vi att vi vill ha ledigt på helgerna på sommaren. Vi kommer istället att starta Alingsås Matmarknad på Stora Torget i Alingsås tillsammans med fem andra lokala producenter. Den kommer att ha öppet torsdagar 14-18 från och med 16 juni till och med oktober månad. Du kommer alltså fortfarande att kunna köpa våra grönsaker i Alingsås men på en annan dag och en annan plats.

—————————————————————————————————–

17 juni 2017 startade Nolbygårds Matmarknad. 15 marknadsdagar genomfördes under sommaren 2017 och det gav mersmak. Trevlig stämning och nöjda kunder och försäljare gjorde att vi beslöt att hålla öppet även 2018 och sedan har vi fortsatt och tanken är att marknaden ska bli permanent. Som producent väljer du att delta så många lördagar du vill. Det krävs inte någon anmälan och kostar ingenting. Ju fler vi blir desto bättre är det. Vi ser oss inte som konkurrenter utan samarbetar för att marknaden ska bli så stor som möjligt för att locka ännu fler besökare.

Mellan 10-14 varje lördag från och med helgen efter midsommar kommer du att kunna sälja och köpa lokalproducerad mat på mysiga Nolbygård strax utanför Alingsås. Tanken är att öka produktionen och försäljningen av lokal mat genom att erbjuda en marknadsplats dit både privatpersoner och företag kan komma för att sälja egenproducerade livsmedel. Vi som står bakom projektet vill att det ska vara så enkelt som möjligt så därför kostar det inte något att vara med och man behöver inte heller anmäla sig.

På Nolbygård finns också Nolbygårds ekocafé och bageri och Hus till Hus där Valter Samuelsson och hans medarbetare säljer byggnadsdetaljer och andra roliga saker.

För mer information om marknaden kontakta Ylva Lundin info@ostangsgard.

Projektet startade so ett leaderprojekt inom Göteborgs insjörike och har fått stöd ur jordbruksfonden.