Östängs gård

En gård för omställning

Rovdjursproblem

Vi har problem med att rovfåglar tar våra hönor. Vi vill ha hönorna ute på så stor yta som möjligt och det innebär att vi inte kan ha tak över hela. Vi har funderat, satt ut skydd lite här och där, placerat dem vid träd men det har inte hjälpt. Rätt som det är slår rovfågeln till och tar en höna. När den cirklar ovanför så springer alla hönor och gömmer sig och det blir ett fasligt liv på tupparna men ibland hinner inte alla hönor undan och då går det illa. När vi var på REKO-ringen förra gången så pratade vi en del med en äggförsäljare som hade haft samma problem och hon hade fått tipset att måla ”ögon” på skivor och sätta upp. Jag målade därför häromdagen fem skivor med svart bakgrund och röd och gul ring. Idag satte vi upp dem i hönsgården. En satte vi på en stolpe som håller uppe äppleträdsvajern. Den stolpen är nästan mitt i ytan och därför bra placerad. Två  skruvade vi upp ovanpå var sin hörnstolpe så att det finns en i var enda av fältet. De flesta stolparna har redan fågelholkar på sig. 

Nu håller vi tummarna för att detta fungerar och rovfåglarna håller sig borta. Annars får vi fundera ut en annan lösning. Tips mottages gärna.

 

4 kommentarer

 1. Fredrik Alfredsson

  7 november, 2018 at 14:01

  Hej
  Jag kör med att grisarna går tillsammans med mina ankor. Än så länge varken räv eller hök.
  Fredrik

  • Ylva Lundin

   7 november, 2018 at 22:02

   Det kan ju vara en idé. Problemet med våra grisar är att allt förvandlas till lervälling. Vi vill gärna att våra hönor ska ha gräs att äta och det skulle de inte ha om grisarna gick i samma hage.

  • Ylva Lundin

   7 november, 2018 at 22:03

   Ja, det är ju också en idé. Fungerar inte detta så får vi pröva det. Tack för tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑