Det blir inte så många blogginlägg så här års. Det beror absolut inte på att vi inte har något att skriva om utan att vi har för mycket att göra helt enkelt. Veckan räcker inte riktigt till för blogginlägg så ni får ha överseende med det.

Nytt för i år är att vi står utanför Vikaryds köttbod varje fredag mellan 15.00-18.00. Det är samma tid som vi har öppet hemma i gårdsbutiken så Jonas bemannar den medan jag åker till Vikaryd. Det passar bra med fredagar eftersom vi har skördat hela morgonen. Skörden säljer vi sedan på dessa två ställen och på Nolbygårds Matmarknad under lördagen.

Vikaryds köttbod är en institution som varit igång sedan 1992. De säljer både kött från egna kor och lamm och kött från andra producenter i närområdet. På Vikaryd finns ett slakteri där de slaktar vilt och lamm och en styckanläggning där de styckar lamm och viltkött så som älg, hjort, vildsvin och rådjur.

De samarbetar även med andra småproducenter i området så de har bröd, honung, ägg, fisk och kalvdans till salu.

Vikaryd drivs av Susanne och Peter Dickson. Många alingsåsare köper allt sitt kött på Vikaryd och köttet har gott rykte. Allt nötkött som säljs i köttboden är från köttdjur. Det är kanske något som få reflekterar över men nötköttet som säljs i vanliga livsmedelsbutiker kan komma från såväl köttdjur som uttjänta mjölkkor. Det kött som slaktas på Vikaryd hängmöras vilket också bidrar till kvalitén.

Sedan två veckor tillbaka så är jag på plats med min ”deliverytruck” Jag packar den hemma samtidigt som jag ställer i ordning gårdsbutiken och sedan är det bara att fälla upp luckorna när jag kommer fram till Vikaryd och så startar försäljningen. Utan deliverytrucken så hade samarbetet med Vikaryd blivit väldigt mycket bökigare och förmodligen hade det inte blivit av alls. Att sätta upp tält och bord och packa i ordning allt för försäljning tar mycket tid så det hade varit svårt att genomföra. Nu är jag snabbt på plats klockan 15.00 och kan snabbt packa ihop och åka hem när köttboden stänger klockan 18.00. Sedan är det bara att åka hem och fylla på bilen inför lördagens marknad på Nolbygård.

Försäljningen på Vikaryd har inte varit jättestor hittills men det tar alltid tid att få upp försäljningen på ett nytt ställe. Vi märker det på Nolbygård. Nu när kunderna vet att vi är på plats varje vecka så har vi börjat få stammisar som kommer varje vecka och handlar alla sina grönsaker på Nolbygård. Det är roligt att bygga relationer med sina kunder och förmodligen kommer vi att se samma sak på Vikaryd efter hand. Fördelen med att stå på Vikaryd är också att vi kan fortsätta där även i oktober när vi har avslutat marknaden på Nolbygård.