17 juni 2017 startade Nolbygårds Matmarknad. 15 marknadsdagar genomfördes under sommaren 2017 och det gav mersmak. Trevlig stämning och nöjda kunder och försäljare gjorde att vi beslöt att hålla öppet även 2018 och sedan har vi fortsatt och tanken är att marknaden ska bli permanent. Som producent väljer du att delta så många lördagar du vill. Det krävs inte någon anmälan och kostar ingenting. Ju fler vi blir desto bättre är det. Vi ser oss inte som konkurrenter utan samarbetar för att marknaden ska bli så stor som möjligt för att locka ännu fler besökare.

Mellan 10-14 varje lördag från och med helgen efter midsommar kommer du att kunna sälja och köpa lokalproducerad mat på mysiga Nolbygård strax utanför Alingsås. Tanken är att öka produktionen och försäljningen av lokal mat genom att erbjuda en marknadsplats dit både privatpersoner och företag kan komma för att sälja egenproducerade livsmedel. Vi som står bakom projektet vill att det ska vara så enkelt som möjligt så därför kostar det inte något att vara med och man behöver inte heller anmäla sig.

På Nolbygård finns också Lasse Bagare som driver Nolbygårds ekocafé och bageri, Maria Söderberg som driver Ullabutta sömnad och design och så Hus till Hus där Valter Samuelsson och hans medarbetare säljer byggnadsdetaljer och andra roliga saker.

För mer information om marknaden kontakta Ylva Lundin info@ostangsgard.

Projektet startade so ett leaderprojekt inom Göteborgs insjörike och har fått stöd ur jordbruksfonden.