Vi säljer ekoskinn, tvättbara skinn och mattskinn. Om du är intresserad av att köpa något av skinnen så skicka ett mail till info@ostangsgard.se. Vi är inte KRAV-certifierade men använder inte några bekämpningsmedel eller konstgödsel. Fåren äter till största delen det foder som vi producerar själva. När det inte räcker köper vi ensilage från en närbelägen KRAV-certifierad gård. Våra får går ute året om. När de är i sin vinterhage kan de gå in i stallet då portarna alltid står öppna men de väljer själva när de ska gå ut. Våra skinn garvas på Tranås skinnberedning som garvar sina skinn i Sverige. Alla priser är inklusive moms. Det är inte så många skinn kvar nu men vi får en ny sändning till våren och då lägger vi upp dem här.

Tvättbara lammskinn

35 mm klippning. Konventionellt garvade. Kan tvättas i tvättmaskin på ullprogrammet och sedan torkas liggande på galler.

Nr 8713, Pris 2000 kr, Längd 95 cm, Bredd 80 cm

8713 närbild

Ekoskinn:

35 mm klippning. Ekologisk garvning. Ej tvättbara i maskin men kan kemtvättas. De kan också hängas ut vid fuktig väderlek och borstas.

Nr 8709, Pris 1800 kr, Längd 86 cm, Bredd 75 cm

8709 närbild

Nr 8714, Pris 2200 kr, Längd 97 cm, Bredd 75 cm

8714 närbild

Mattskinn:

Tyvärr är alla årets mattskinn slutsålda. Vi väntar en ny leverans till våren.

Skinn som har pälsens hela längd kvar. De är inte klippta och kan inte tvättas i maskin.

 

Ull:

Vi säljer även råull i halvkilos- eller helkilosförpackningar. 100 kronor per kilo. Råull kan användas för att kardas och spinnas, tovas, till pysselmaterial, som värmare av frusna tår i skor eller för att gosa med 🙂