Vi säljer ekoskinn, tvättbara skinn och mattskinn. Om du är intresserad av att köpa något av skinnen så skicka ett mail till info@ostangsgard.se. Vi är inte KRAV-certifierade men använder inte några bekämpningsmedel eller konstgödsel. Fåren äter till största delen det foder som vi producerar själva. När det inte räcker köper vi ensilage från en närbelägen KRAV-certifierad gård. Våra får går ute året om. När de är i sin vinterhage kan de gå in i stallet då portarna alltid står öppna men de väljer själva när de ska gå ut. Våra skinn garvas på Tranås skinnberedning som garvar sina skinn i Sverige. Alla priser är inklusive moms. Det är inte så många skinn kvar nu men vi får en ny sändning till våren och då lägger vi upp dem här.

Tvättbara lammskinn

35 mm klippning. Konventionellt garvade. Kan tvättas i tvättmaskin på ullprogrammet och sedan torkas liggande på galler.

Nr 17014, Pris 2400, Längd 110 cm, Bredd 74 cm

17014, närbild

Ekoskinn

35 mm klippning. Ekologisk garvning. Ej tvättbara i maskin men kan kemtvättas. De kan också hängas ut vid fuktig väderlek och borstas.

Nr 17016, Pris 1900, Längd 100 cm, Bredd 70 cm

17016, närbild

17016, skada på baksidan

Mattskinn:

Skinn som har pälsens hela längd kvar. De är inte klippta och kan inte tvättas i maskin.

Ull:

Vi säljer även råull i halvkilos- eller helkilosförpackningar. 100 kronor per kilo. Råull kan användas för att kardas och spinnas, tovas, till pysselmaterial, som värmare av frusna tår i skor eller för att gosa med 🙂