Vi säljer ekoskinn, tvättbara skinn och mattskinn. Om du är intresserad av att köpa något av skinnen så skicka ett mail till info@ostangsgard.se. Vi är inte KRAV-certifierade men använder inte några bekämpningsmedel eller konstgödsel. Fåren äter till största delen det foder som vi producerar själva. När det inte räcker köper vi ensilage från en närbelägen KRAV-certifierad gård. Våra får går ute året om. När de är i sin vinterhage kan de gå in i stallet då portarna alltid står öppna men de väljer själva när de ska gå ut. Våra skinn garvas på Tranås skinnberedning som garvar sina skinn i Sverige. Alla priser är inklusive moms. 

Tvättbara lammskinn

35 mm klippning. Konventionellt garvade. Kan tvättas i tvättmaskin på ullprogrammet och sedan torkas liggande på galler.

 

Ekoskinn

35 mm klippning. Ekologisk garvning. Ej tvättbara i maskin men kan kemtvättas. De kan också hängas ut vid fuktig väderlek och borstas.

Mattskinn:

Skinn som har pälsens hela längd kvar. De är inte klippta och kan inte tvättas i maskin.

Ull:

Vi säljer även råull i halvkilos- eller helkilosförpackningar. 100 kronor per kilo. Råull kan användas för att kardas och spinnas, tovas, till pysselmaterial, som värmare av frusna tår i skor eller för att gosa med 🙂