Dags att beställa lammkött!

Vi har ett begränsat antal lammlådor och tacklådor för leverans varje år. Lådorna måste förbokas och det görs lättast via mail till info@ostangsgard.se. 2021 kommer lådorna att lämnas ut fredagen den 29 oktober på Östängs Gård.

Våra lamm har gått ute tillsammans med sina tackor och betat gräs hela sommaren. Nu kommer vi att slakta årets lamm hos Högens slakteri utanför Vänersborg. Köttet kommer att hängas i några dagar innan det finstyckas. Vissa delar kommer att malas till färs på slakteriet. Vi hämtar sedan köttet i lådor med ett lamm i varje låda som vi lämnar ut samma dag till köparna.  

Lammkött kostar 150 kronor (ink moms) per kilo (hängandevikt) vilket innebär att man väger slaktkroppen innan den styckas. En del vikt försvinner vid styckningen. Lammen ligger kring 20 kilo hängandevikt. Det finns även möjlighet att beställa tackkött (140 kr/kg) om ni föredrar det. Själva föredrar vi tackkött då det har mer smak men det kräver lite mer av kocken.

Vår gårdsbutik är alltid öppen för självbetjäning. Där hittar du oftast våra goda ägg och vår äppelmust. Ibland finns där också honung och en del grönsaker. På fredagarna under grönsakssäsongen har vi bemannat i butiken mellan 15-18 och då har vi fullt sortiment av de grönsaker som är skördeklara.

Ylva har varit med och skrivit en bok om grönsaker. Den hittar du mer om under Odla till försäljning.

På lördagar under säsong står vi på Nolbygårds Matmarknad utanför Alingsås mellan klockan 10-14 från och med veckan efter midsommar till och med september.

När vi har överskott av grönsaker säljer vi en del via REKO-ring Alingsås och REKO-ring Vårgårda.

REKO-ringar finns på många platser i Sverige men startade i Finland. Det är helt enkelt en facebookgrupp där säljare lägger ut annonser. Kunderna beställer genom att skriva kommentarer under annonsen. Sedan träffas man på en speciell plats och byter varor mot betalning. Det är ett väldigt smidigt system som gör att vi bara behöver skörda just det som är beställt. Utlämningen varar bara en halvtimme och sedan åker vi hem med tom bil.

Vi säljer också fårskinn i tre olika varianter. Ekogarvade, tvättbara och mattberedda. Läs mer under fårskinn