Äntligen fårägare!

Idag vaknade vi upp till snö som fallit under natten. Vi tillbringade förmiddagen med att laga det sista på stenmuren, sprida ut halm och kontrollera eltråden. Sen satte vi skivor på gallerkärran så att vi skulle kunna hämta fåren i den.

P1070491 P1070483

Iväg till Stora Mellby för lastning. Fåren var inte helt intresserade av att följa med oss utan fick övertalas och tvingas för att komma ombord.

P1070482

 

Vi satte nät över fåren ifall de skulle få för sig att hoppa ut. Körde sedan väldigt långsamt mot Östäng.

P1070486Backade in i ladan och trodde att det bara skulle vara att öppna bakom för att fåren skulle hoppa ut till den välkomnande hamnen. Vi tyckte själva att vi inrett fårhuset väldigt fint men de visade sig vara väldigt svårövertalade även när de skulle av kärran.

P1070492

 

Till slut var de ”hemma”. Det kändes väldigt bra men det kommer ta tid innan de vänjer sig vid oss fullt ut. De får vara inne i natt. Förra veckan tog en varg ett får vid Koberg. Den har förmodligen vandrat vidare men det känns skönt att ha dem tryggt inomhus tills vi lärt känna dem bättre och tills vi sett hur de beter sig i hagen.

P1070506

Mineralbalja med koppar. Än så länge har vi inte köpt någon saltsten men det får vi göra i veckan.

P1070502P1070513

 

När fåren väl var inne var det dags för lunch och sedan fick Jonas åka tillbaka till säljarna för att hämta en bal ensilage så vi har foder att börja med. Försökte bekanta oss en del med dem under tiden men de var inte så intresserade av det heller. Får ge dem lite tid. Det känns i alla fall bra att de är på plats. De har varit ihop med baggen hos säljaren så förhoppningsvis så är det inte bara fem tackor utan fem tackor och tio blivande lamm. Alla djur som kommer till gården 2015 ska få namn på B. Barbro, Britta, Blancheflore, Berit, Boel, Botilda, Bonster är några namn vi funderar på hittills. Förslag mottages tacksamt?

Nu viner stormen utanför fönstret men fåren är tryggt bakom portarna och huset är varm så det känns bra.

 

1 kommentar

  1. Eva Edhborg

    Betty och Bella är väl fina namn på får.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑