I lördags var det dags för årets första matmarknad på Nolbygård. Det var väldigt trevligt att vara tillbaka och träffa alla gamla och nya kunder. Många som blev våra stammisar förra året var tillbaka i år. Man blir väldigt glad när människor berättar att de längtat efter våra grönsaker.
En kvinna som handlade i lördags träffade jag även i söndags och hon berättade att sallaten var slut innan de kom hem för hon hade ätit upp den i bilen. Sådana berättelser blir man glad av.
Nolbygård är en vänlig plats! Den stora trädgården är verkligen en oas där människor fikar länge.
Lasses fantastiska ekologiska bullar och kakor går inte av för hackor och både människor och medföljande hundar blir väl omhändertagna. Vi trivs där!
Vi kommer att finnas på Nolbygård alla lördagar till och med september månad. Det är en lång period men vi tycker att det fungerar väldigt bra. Vårt utbud av grönsaker varierar över tid och det finns nästan alltid något som gör kunderna glada som fina kålrabbi eller tidig spetskål.
I år kommer vi för första gången även att kunna sälja slanggurka och tomater (om inget händer) och det ser vi verkligen fram emot.
Nolbygårds Matmarknad har ett brett utbud. I lördags kunde man handla bröd, kakor, mjöl, lammkött, korvar, kolor, knäckebröd, gluten-, laktos- och nötfritt bröd och bakverk, honung, oliver och grönsaker. Utbudet varierar från lördag till lördag men några säljare är med varje gång.
Clary och Roland Sollerhed kommer någon gång varje säsongsstart med sin fina franska bil och sina franska oliver som är något utöver det vanliga. Sedan försvinner de tyvärr över sommaren för att åka ner till sin olivgård i Frankrike och skörda mer oliver. I augusti är de tillbaka så missade ni dem i lördags så får ni ge er till tåls tills dess.
Åkatorps skafferi kommer med korvar och lammkött. De har varit med nästan varje gång sedan marknaden startade och du kan nästan utgå ifrån att de finns på plats.
Knäcketanten är en av våra stammisar. Hon bakar väldigt goda knäckebröd som brukar ha en strykande åtgång så man bör komma tidigt.
Lena och Liam från Köksträdgården i Mölnemad brukar finnas med med sina grönsaker men nu har Lena fått ett kök godkänt för livsmedelsproduktion så nu satsar de stort även på förädlade produkter. Först ut är de godaste kolor jag har smakat. Helt utan ”gruskänsla” som tyvärr är allt för vanligt bland småskaligt producerade kolor. Jag rekommenderar framför allt kaffe och brynt smör men det finns möjlighet att provsmaka så du kan hitta din egen bästa smak.
Brobacka vedugnsbageri kommer med kakor och bröd. Deras bageri ligger strax utanför Alingsås mot Borås och de har också öppet hemma på gården. De kommer inte varje gång men är ganska stadiga besökare.
Och så har vi årets nytillskott. Lépicerie som drivs av Johanna och Gerome från Hemsjö. De kommer ifrån Alsace och serverar specialiteter därifrån. Pizzaliknande väldigt tunna bottnar med goda ostar och annat gott på.
Det var en varm premiärdag på Nolbygård men Johanna och Gerome hade det nog värst där de stod i sin mycket fina plåtvagn med en ugn som håller 400 grader. Humöret var dock på topp och maten de skapar är väl värd ett besök bara den.
Har ni inte besökt oss på Nolbygårds Matmarknad än så är det faktiskt ett utflyktsmål som är värt en resa. Starta gärna dagen på Alléloppisen nere i Alingsås som vi var med och startade upp för några år sedan. En enorm loppmarknad där privatpersoner ställer upp sina bord och säljer överblivna saker. Fortsätt sedan upp till Nolbygård och besök oss på marknaden. Smaka på maten och ta en fika hos Lasse! Varje lördag till och med september.
Lämna ett svar