Varje lördag sedan midsommar har jag varit på Nolbygårds Matmarknad. Det är en väldigt trevlig plats. Om jag fortfarande hade levt stadsliv med lediga helger så hade jag nog spenderat många lördagar på Nolbygård med en fika i trädgården, gjort mina inköp på marknaden och botaniserat bland alla roliga prylar på Hus till hus. Det är helt enkelt ett perfekt utflyktsmål.
Eftersom det är jag som startat marknaden så är jag på plats varje gång och ser till att alla bodar låses upp och att alla säljare hittar rätt. Det blir inga besök på Hus till Hus och ingen fika i trädgården men det blir många trevliga möten med kunder och allt fler stamkunder som kommer vecka efter vecka och gör stora delar av sina veckoinköp på marknaden. Många av dem vittnar om att kvalitén på varorna på Nolbygård är mycket högre än den de hittar i de vanliga mataffärerna och det är naturligtvis så det ska vara när man handlar direkt från producenten.
Nolbygårds Matmarknad har utvecklats till en väldigt trevlig marknad där säljarna hjälper varandra istället för att se varandra som konkurrenter. Vi är några säljare som har varit med sedan starten.
Irenes saft och sylt kommer varannan vecka med ett stort utbud av sylt, saft, bär, svamp och olika inläggningar. Det är som att gå in i ett gammaldags skafferi med hyllorna fulla av godsaker.
Ekhaga specialbageri bakar bröd och kakor som är fria från gluten, mjölk och nötter. Perfekt för alla som är allergiska men också för de med känsliga magar eller för dem som valt vegansk kost. Ulrica är inte med varje gång men många lördagar varje sommar dyker hon upp. Vill du ha koll på när så följ henne på instagram.
Vedugnsbageriet i Brobacken är ofta med med bröd och bakverk.
Clary och Roland Sollerhed har varit med under många år från augusti och framåt med goda oliver från sin olivgård i Frankrike.
Emma från Myrhagens ägg säljer vaktelägg, ägg och grönsaker. Hon har varit med några år och hennes utbud ökar.
Det har också kommit till många nya säljare och flera av dem har blivit säljarstammisar som kommer nästan varje gång. Niklas Blomster säljer blommor och grönsaker.
I början av säsongen finns det ett visst överskott av honungsförsäljare men som honungskund så är det perfekt. Jag vet ingen annan stans där du utan köptvång kan gå runt och provsmaka flera olika sorters honung innan du bestämmer dig för din favorit.
Senare på säsongen så blir det fler och fler hobbyodlare som kommer med sitt överskott av zucchini, pumpor och bönor.
Alla är välkomna för ju fler säljare vi blir desto fler kunder attraherar marknaden. För att det skulle bli riktigt bra skulle vi behöva några som säljer korv, kött, ost och andra mejeriprodukter. Det finns el i bodarna så är du producent av varor som behöver kyla så är det bara att ta med sitt kylskåp eller vad du nu behöver.
Bodarna lånar Nolbygårds Intresseförening ut och du behöver inte anmäla dig för att vara med på marknaden. När alla bodar är fulla så får säljarna helt enkelt dela med sig av platsen. Det finns avdelare i bodarna så de enkelt går att få plats två säljare i en bod.
Vare sig du är säljare eller kund. Varmt välkommen till Nolbygårds Matmarknad!
Lämna ett svar