I lördags var det premiär för årets Matmarknader på Nolbygård. Eftersom säljarna varken behöver anmäla sig eller betala något för att vara med så hade vi inte någon aning om hur många som skulle dyka upp. Förra året var vi som minst sex säljare och som mest 13. Vi hade inte behövt oroa oss för redan denna premiärdag så kom elva säljare. Kundtillströmningen var också god och många säljare sålde helt slut. Vi andra hade också ganska tomt i våra stånd när vi stängde ner marknaden klockan 14. Nolbygårds Ekocafé och bageri hade så mycket folk så det var nästan tomt på faten. Alingsås Tidning skrev en artikel om marknaden i torsdagens tidning och det bidrog säkert en hel del till den goda uppslutningen. Det är fantastiskt roligt att sälja mat på marknad. Nöjda kunder och många givande samtal. Vi säljer även via REKO-ring Alingsås och det är också roligt men där har man inte samma tid att prata med kunderna. De båda försäljningskanalerna kompletterar dock varandra väldigt bra. Innan vi öppnade passade vi på att säga hej då till Elaine och Michael. Det är alltid lite sorgligt när våra wwoofare lämnar oss men vi önskar dem lycka till på sin nästa gård.
Äggförsäljning och brödförsäljning på gång att ställas i ordning. Kunderna kommer ofta redan innan vi öppnar. Här gör Britt-Marie i ordning sitt stånd med bakverk och annat. Irene säljer sylt, saft, inläggningar och kryddor. Hon plockar bär och annat och gör fantastiska saker av.
Lars säljer ägg, honung och vaktelägg.
Eva och Bengt säljer också honung och många kunder tycker om att gå runt och provsmaka och jämföra och flera köper burkar av mer än en säljare. Det har varit ett bra honungsår hittills men frågan är om det kommer att finnas blommor nog för att ta en andra skörd. Det här året ställer till det för många producenter.
”Knäcketanten” bakar bröd och framför allt knäckebröd. Vi är väldigt glada över att få vara på Nolbygård. Det är en plats som är vacker och som andas medmänsklighet och omsorg. Här finns spel att låna, vatten till hunden, platser i skuggan och en rälsbuss med museum. Lasse i bageriet bakar fantastiska bullar och bröd.
När vi väl öppnade marknaden fanns inte längre tid för fotografering upptäcker jag nu när jag går igenom bilderna. Kom gärna och besök oss. Vi kommer att vara på plats alla lördagar till och med hela september mellan 10 och 14.
Lämna ett svar