Under säsong hinner vi inte med vår skogsträdgård som vi skulle vilja, så vi tänker pröva en ny strategi där vi tar hand om skogsträdgården lite mer off-season så här i november. Trots att skogsträdgården mest är ett dåligt samvete som vi inte hinner med så är vi ändå väldigt glada att vi anlade den våren 2015. Träden står där och växer till sig även om vi inte tar så väl hand om dem.

Igår var Carolina, en vän och kollega, här hela dagen och då jobbade vi med att ta hand om träden. Vi täckte runt de flesta träden med ett tjockt lager tidningar och sedan ett tjockt lager flis. På så sätt behöver träden inte kämpa om näringen med ogräset. Vi har täckt runt träden förut men då med tidningar och halm och det multnar för fort. Eftersom vi inhandlat en traktordriven flistugg så har vi för första gången fri tillgång på flis. Det öppnar nya möjligheter när man helt plötsligt kan tillverka så mycket flis man vill. Därför kunde vi också ösa på med ett tjockt lager runt varje träd.

Jag och Carolina hade så mycket att prata om så jag glömde alldeles bort att fotografera. Vi han inte riktigt alla träden så idag var jag tillbaka upp och gjorde färdigt. Jag passade på att ta några buskar också. Alla blev inte klara så jag får fortsätta i morgon.

Vi har tidigare täckt gångarna i skogsträdgården med flis men det var en sort som vi fick som var alldeles för finfördelad så efter en säsong så har den mer eller mindre förvandlats till jord. Gångarna har därmed blivit kvickrotsmattor.

Vi hade en praktikant här våren 2019 som tog sig an skogsträdgården och hon använde markduk i några utav gångarna och la flis ovanpå. För att få ordning på detta inser jag nu att det enda att göra är att gräva bort den gamla multnade flisen och lägga på ny ovanpå markduken. Det får dock bli en annan dag.