Skrapa och måla

Nu börjar vi bli klara med årets sådder och planteringar men framför allt så är alla bäddar grävda. Det frigör lite tid och den ägnas bland annat åt att skrapa huset. Vi började redan förra året men blev inte klara så vi kunde måla. Nu tar vi nya tag. I den värmen som har varit de sista veckorna orkar vi bara skrapa huset så länge det ligger i skugga. Det gör det fram till fikarasten så det blir ett tvåtimmarspass på morgonen. Huset ska sedan målas i en något ljusare kulör än den som det är målat i just nu. Vi köpte tre färgprover som vi provmålade på väggen och vi har bestämt oss för den övre av de tre som syns till höger om fönstret. 

Det är ett väldigt tidsödande och tråkigt arbete att skrapa färg. På vissa ställen sitter den mesta färgen bra och man behöver bara skrapa av det lösa. På andra ställen så har de målat lager på lager som sedan har krackelerat och där behöver vi ta bort all färg. Det tar tid och är ganska jobbigt men eftersom vi inte vill måla om huset för ofta så är det lika bra att göra det ordentligt. 

Vi målar med linoljefärg från Ottossons som vi köper på Hus till Hus i Alingsås. Eller målar och målar – där är vi inte riktigt än men färgen är i alla fall inköpt.

2 kommentarer

  1. Kurt

    Vet ni om det är målat med linoljefärg tidigare också?

  2. Ylva Lundin

    Hej!

    Ja, vad vi kan se så är det det.

    Hälsningar Ylva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑