Oftast säljer vi våra grönsaker direkt till konsumenter som mat. Någon enstaka gång säljer vi till en restaurang men idag har vi för första gången sålt grönsaker som rekvisita. Vi blev kontaktade av Gudrun Bonér för några veckor sedan. Hon ville ha grönsaker som skulle placeras i pallkragar på Göteborgsoperans scen under prisutdelningen av världens främsta hållbarhetspris, WIN WIN Gothenburg Sustainability Award.

Priset delas ut i samband med Framtidsveckan i Göteborgs invigning.

Jag fotade vad jag hade och skickade bilder och sedan var de här och tittade och funderade. Några dagar senare kom en beställning och idag kom de så vi grävde upp grönsakerna och placerade i hinkar. Majsen ser inte så mycket ut för världen så här års och alla kolvarna är skördade men de gillade höjden på plantorna så 24 majsplantor fick följa med.

Vi brukar sälja hela brysselkålsstockar på julmarknaderna men detta är första gången vi säljer dem med jordklump.

I vanliga fall är det smaken som avgör vad som folk vill köpa men den här gången var det snarare höjden och färgen.

Majs, brysselkål, grönkål, rödkål, vitkål och purjolök fick följa med i släpet.

I morgon är det prisutdelning och sedan kommer grönsakerna att ätas upp så inget kommer att gå till spillo.