Idag har vi varit på årets första julmarknad. Igår kom vintern och idag på morgonen var det minusgrader. Vi klädde oss varmt och tog med liggunderlag att stå på för att klara av dagen. Väderlekstjänsten hade lovat lite sol och vindstilla men fram till tolv var det ordentligt blåsigt och mulet. Vi var lite oroliga i början av november att vi inte skulle ha tillräckligt med varor till julmarknaderna. Vår huvudsakliga vara är ju grönsaker och så här års är det inte så mycket som går att skörda. Vi lyckades dock få med oss vitlök, vintersquash, brysselkål, grönkål, betor, morötter och jordärtskockor. Brysselkål på stock var populärt. De är fina som ”blomma” fram tills man tänker äta upp dem. Dessutom är toppskotten goda att steka i smör och vitlök.
Dessutom hade vi honung och äppelmust samt gran- och tallris.
När händerna blev för kalla kunde vi värma oss på den öppna elden. Ett 25 tal säljare var på plats och det var trevligt att återse gamla bekanta från sommarens matmarknad. Fortfarande träffar vi Alingsåsare som inte känner till att vi har en matmarknad i Alingsås varje lördag hela sommaren.
Det var rätt så mycket folk och trevlig stämning. Vi var glada över att vi hade klätt oss varmt. Nästa helg är det julmarknad på Nääs Fabriker både lördag och söndag. Då blir det ett ganska annorlunda gäng utställare med många som vi inte träffat förut. Helgen efter är det dags för julmarknaden på Vikaryd, även det båda dagarna. Välkomna att besöka oss då!
Om oss
Vi, Jonas, Ylva driver sedan 2014 ett småskaligt diversifierat jordbruk med fokus på grönsaksodling, must och honung. På gården finns får, hönor, bin, ankor och katter.
Gårdsbutiken är alltid öppen med ett varierande utbud av grönsaker beroende på säsong. Från och med 24 maj till och med oktober är gårdsbutiken bemannad onsdagar mellan 15:00 och 18:00.
Praktikanter: Vi tar emot praktikanter inom grönsaksodling och agro forestry. Skicka en intresseanmälan till info@ostangsgard.se.
Instagram: ostangs_gard







Öppen arbetsdag idag. En av årets bästa dagar! Så mycket gjort och dessutom så många trevliga samtal. Nya kontakter knöts och erfarenheter delades. Tack alla som kom och hjälpte till!
#gårdssamverkan
4 dagar sedan



Igår var vi och hämtade vår nya bagge på @lexbygard Nu ska han stå i karantän ett tag innan han får träffa våra sex tackor.
2 veckor sedan







Öppen arbetsdag 19 oktober 10.00-16.00!
Alla är välkomna och vi inleder med gofika och genomgång och bjuder också på lunch.
Arbetet för dagen är i huvudsak att lägga odlingen i vila inför vintern. Ta in, ta bort och slutskörda vissa grödor. Det kommer att finnas gott om tillfälle till samtal om odling för den som vill. I år kan vi dock inte erbjuda brottning med fågelskrämmor men det finns gott om annat att brottas med.
Välkomna!
Anmäl gärna via mail så vi vet hur mycket fika och lunch vi ska fixa.
2 veckor sedan







Varje år tar vi emot wwoofare från hela världen som stannar hos oss i minst tre veckor för att lära sig mer om hur man sköter en gård och odlar. Vi tar emot wwoofare från maj till och med september.
Senaste inlägget på bloggen handlar om årets wwoofsäsong. Att wwoofa är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om hur vår mat produceras och få en större förståelse för hur en gård kan skötas. Kanske vill du wwoofa hos oss 2026? Vi tar gärna emot fler svenska wwoofare.
Ansöker gör du via wwoof-sverige.
#wwoof #livetpålandet
2 veckor sedan





Nu ersätter vi några av åttiotalets perspektivfönster med handhyvlade karmar till korspostfönster och bågar vi köpt på auktion. Karmarna är nytillverkade av Magnus Jacobsson på @trampverkstan Det kommer att bli så fint när vi väl renoverat bågarna ordentligt.
I vår hall har det funnits fyra korspostfönster som är ersatta med mindre perspektivfönster. Över och under 80-tals fönstren har de isolerat med mineralull. Efter några årtionden har mössen justerat isoleringen på diverse olika sätt och på vissa ställen bestod väggen helt enkelt av brädvägg, papp och masonitskiva.
#varsamrenovering #korspostfönster #flaggfönster
2 veckor sedan


Idag har vi, trots vädret, varit på höstmarknad på @naasfabriker och i morgon kommer vi att finnas på plats igen. Arrangörerna hittade ett sätt så vi alla fick stå inomhus - vilket vi är tacksamma för. Välkomna på en mycket trevlig inomhusmarknad i morgon 10-16.
3 veckor sedan


Årets skörd av sishuanpeppar. Skörden blir något större år från år. Älskar smakpaletten i dessa frökapslar. #sishuanpeppar
3 veckor sedan
Lämna ett svar