För några år sedan startade vi Nolbygårds Matmarknad för att vi ville ha någonstans att sälja våra produkter. Vi hade inte någon aning om hur det skulle gå men detta var före REKO-ringarnas intåg i Sverige så för att kunna sälja direkt till konsumenterna så såg vi matmarknaden som en bra försäljningskanal. Det har det också blivit och försäljningen på marknaden ökar år från år.

En positiv bieffekt har blivit kontakten med de andra producenterna. Vi har ett gäng som kommer varje sommar. Det är bara vi som är med varenda gång men många försäljare är med nästan alla gånger och vi har lärt känna varandra ganska väl under åren.

Nytt för i år är att vi får låna försäljningsbodarna av Nolbygårds Intresseförening. De har byggts med hjälp av Sparbanken i Alingsås och är kanonfina och väl lämpade för ändamålet. Enda problemet är att luckorna är väldigt tunga och omöjliga att fälla upp om man är ensam.

Eftersom alla säljare känner varandra så har det utarbetats ett system där alla hjälper varandra.

Ingen behöver stå och kämpa med sin lucka själv utan det är alltid flera som kommer och hjälper till.

När säljarna börjat komma i ordning så blir det en stunds ”umgänge” säljare emellan.

Nya säljare pratar med de som varit med länge. Det provsmakas honung och diskuteras diverse ting.

På dagens marknad var det säljare i alla tillgängliga bodar utom en och fyra säljare som stod i egna tält eller bilar.

För många säljare har Nolbygårds Matmarknad blivit extra viktig i år då många större marknader är inställda på grund av Corona.

Innan alla säljare har kommit på plats så kommer de första kunderna. Ägg och tomater är det som försvinner först följt av huvudkål.

Har du inte gjort ett besök på Nolbygårds Matmarknad än så har du lördagarna fram till och med september månad på dig att komma och ta del av ett unikt utbud av korvar, kött, ägg, bröd, sylt, saft, inläggningar, marmelad, kolor, honung och grönsaker.