Idag har vi haft besök av Sara och Guillaume. Vanligtvis så är det bara jag (Ylva) hemma om det är vardag och oftast blir det därför små steg som tas. Förutom att det är väldigt trevligt med några att prata med så märktes det stor skillnad i vad som blev gjort.

Guillaume slet med att röja sly där skogsträdgården ska planteras och samlade dessutom ihop grangrenar till högar från de träd som Jonas fällde härom veckan. Det är lätt hänt att man fäller träd och så blir grenarna liggande och gör skogen omöjlig att gå i. Granarna som vi fällt hittills stod dessutom i blivande skogsträdgården och där vill man inte ha grenarna liggande. Jätte skönt att få det jobbet gjort. P1070628Sara byggde en dörr som ska sitta i en av ladugårdens portar. Hela ladugårdsportarna är i ganska dåligt skick men dörren blåste sönder helt en kväll i förra veckan.

P1070353

Alla portar och dörrar på gården har haft lite för  dåliga stopp. Det har gjort att de har stått och slått och fått ta rätt så mycket stryk. Nu säkrar vi upp dem med bra fästen så kommer de att hålla ett bra tag till.

P1070638

Kan vi dessutom få bättra på lite med målarfärg när målarsäsongen kommer så kan det kanske bli riktigt snyggt trots allt.

P1070630

Själv byggde jag en garageport som fattas sedan tidigare. Det ska bli skönt när den kommer på plats så snön inte yr in längre. Bakom garageporten ska vi så småningom få i ordning cykelförråd och metallverkstad.

P1070632

Guillaume hann dessutom att gräva ett dike runt blivande hönsgården där vi ska lägga ner utböjt hönsnät för att hindra eventuella rävar från att gräva sig in.

P1070636

Eländig mark med mycket sten så han fick slita hårt med hacka och spade. Man blir glad av dagar som denna. Trevliga människor att prata med och trevligt att jobba ihop. Det borde verkligen bo fler människor på alla gårdar som kan dela på ansvar, arbete och glädje. Generationsboende utökat med drängar och pigor hade nog sina fördelar. Det fungerar kanske inte lika lätt idag men då får man hitta andra vägar att få fler människor på gården. Porten och dörren hann vi inte få på plats så det får göras en annan dag men  det är ju en enkel match när allt är färdigbyggt.