Arbetsdag på Knutstorp 2022

Idag har det varit arbetsdag på Knutstorp hos Magnus och Maria. Vi började som vanligt med fika och genomgång av dagen. Nedtagning av stängsel, grävning av planteringsdike, bäddläggning inför nästa odlingssäsong, upptagning av ett golv och tömning av en trossbotten stod på programmet.

Som alltid är det svårt att uppskatta hur mycket tid saker och ting ska ta så vi började med det viktigaste vilket var att ta ner ett gammalt stängsel runt en lånad hage.

Stolparna var gjorda av undertryckt gran som Magnus spetsat och satt ner för många år sedan. I stolparna var det isolatorer inskruvade och i dem satt det ståltråd.

Hagen har inte varit använd på ett tag så en hel del ståltråd låg nerdragen begravd under smågranar och gräs. Att rulla ihop gammal ståltråd är många gånger en utmaning i sig då den verkar ha ett helt eget liv. Eftersom vi var många gick arbetet dock fort och vi var klara långt innan lunch.

Då åkte vi tillbaka och grävde ett dike som ska bli plantering av framtida syrenhäck ut mot vägen. Grässvålen togs bort och diket fylldes sedan igen med bättre jord.

Två bäddar bredgrepades och gjordes i ordning för vitlöksplantering och ytan mot vägen täcktes med halm.

Sedan var det dags för lunch. Vädret började bli ostadigare men ett gäng märkte ut odlingsbäddar inför nästa säsong och dessa bredgrepades och jord från gångarna lyftes upp i bäddarna för att få viss nivåskillnad. Sedan brakade ovädret löst och alla sökte sig in för att hjälpa till i uthuset. Där hade några tagit itu med ett golv som skulle lyftas bort.

Eftersom golvbrädorna ska återanvändas så märktes de upp noga. Sedan skyfflades all sågspån upp i säckar.

Det dammade rätt rejält så det var munskydd på som gällde.

Brädorna bars ner till ladan och där frigjordes de från spik.

När arbetsdagen var över hade vi hunnit massor och Magnus och Maria hade fått klart mer än vad de hade hoppats på. Som så ofta på våra arbetsdagar.

Ännu en effektiv och trivsam arbetsdag. Härligt!

1 kommentar

  1. Sandra

    Fantastiskt!🙌♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑