Artikel i Åter

Innan vi köpte gård prenumererade vi på flera tidskrifter och läste massor med artiklar på nätet och många böcker. Sedan vi flyttade till Östängså läser vi i princip inga längre texter alls. Inte för att vi inte vill men för att vi inte känner att vi har tid att prioritera det. Vi har avslutat prenumerationen på nästan alla tidskrifter men det finns en tidning som vi båda fortfarande ser fram emot att få i brevlådan: Tidningen Åter. Har du inte läst den tidigare så ta dig till ett bibliotek och provläs eller gå in och botanisera bland numren på Alternativ.nu

Vi blev kontaktade av Petter som driver tidningen åter och han bad oss skriva ett så kallat utflyttarbrev till tidningen. Nästan varje nummer innehåller en berättelse skrivet av några som valt ett annat liv och flyttat ut på landet och de är alltid trevliga att läsa. Vi diskuterade fram och tillbaka med Petter och till slut kom vi fram till att vi nog behövde skriva tre artiklar. En om varför vi överhuvud taget har flyttat ut till landet, en om vårt liv på Östäng och slutligen en om hur vi tänker kring vår plats i samhället och våra försök till att bygga och stärka nätverk omkring oss. Nu är den första artikeln klar och finns att läsa här.

Vi älskar tidningen Åter och det känns som en ära att få vara med och skriva i tidningen.

2 kommentarer

 1. Mimmi

  Hej

  Läst såddplaneringen och undrar om du inte har någon fin bild på hur dina kvarter är uppdelade och hur många bäddar du har i varje. Hade varit superkul att se!

  • Ylva Lundin

   Jag har sju kvarter med 12 bäddar i varje förutom i kvarter 2 där det råkat bli 13. Det finns en skiss i följande inlägg http://ostangsgard.se/grongodsling/
   Kvarter 5-7 är det nya området som vi stängslade in på arbetsdagen. Duger den infon eller är det något annat du är ute efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑