Bastuvagn

I helgen har Pontus och Robert varit hos oss och hjälpt till. Projekten på gården är många och vi hinner inte alltid med det vi tänkt så hjälp är välkommen. Vinterns bastubygge har inte riktigt kommit igång men  eftersom vi hade tillgång till fler händer i helgen så har vi kommit en bit på väg. Taket är belagt med papp men den har för många år på nacken för att vi ska kunna lita på den. Tre rullar takpapp och tjära var inköpt. Tre våder behövdes för att täcka taket. Tyvärr var rullarna inte tillräckligt långa så taket blev trots allt inte klart. Tjäran räckte inte riktigt heller så vi får köpa in lite till för att avsluta jobbet. Känns ändå bra att regnsäkringen är påbörjad.

Ett av de tråkigaste jobb som finns är att skrapa färg. Bastuvagnen har liggande smal panel så det blir många småytor att skrapa. Känns bra att det är färdiggjort i alla fall. På söndag eftermiddag kunde Tilda börja måla med tjärfärg. Seg och svårstruken men vi vill ha en färg som har falurödfärgston och vanlig falu rödfärg går ju tyvärr inte att måla på redan målade ytor. Snyggt blir det men det kommer att ta tid innan vagnen är färdigmålad. Trots att det var en fin vårdag med flera plusgrader så tjocknade färgen så vi fick micra färgen för att få den att rinna någorlunda. Funkade förvånansvärt bra.

Tack för hjälpen Pontus och Robert!

1 kommentar

  1. Kurt

    Om ”tjärfärg” avser Rödtjära, d v s tjära med rödpigment, så är nog inte heller den avsedd för ytor som tidigare varit målade med oljefärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑