Idag vaknade vi på Sillegården vid Frykens strand. Ett mysigt pensionat där vi fick ett litet hus för oss själva. Efter gårdagens besök på Ridgedale kände vi oss alla både trötta och inspirerande. Det är lätt att få mindevärdeskomplex när man besöker ett sådant ställe och vi hade långa diskussioner om vad vi själva vill och vilka liv vi vill leva. Vi tog en lugn morgon och åt frukost i lugn och ro i en vacker matsal.Sillegården återvänder vi gärna till. Det kändes bra att kunna sitta i lugn och ro och prata igenom saker och ting.

Sedan åkte vi vidare söderut till hantverks- och konstnärskooperativet Not Quite. Där möttes vi av Lisa som visade oss runt på det gamla bruket. Där pågår en mängd verksamheter. Under sommaren pågår konstutställningar och många hantverkare och konstnärer hyr in sig på området i olika ateljéer. Där finns också gemensamma verkstäder för trä och keramik som man kan hyra samt gemensamma utställningslokaler. Bruket har varit ett pappersbruk och hela linan finns kvar intakt.  Utomhusmiljön var full av intressanta saker som detta ”pumpaträd”.
I helgen hade de haft ”Glupsk på Dalsland” i två dagar med massa aktiviteter. En sak som vi tar med oss hem är smart konstruerade marknadsbord som är lätta att bygga men också att ta ner och ställa undan. 

Alla hantverkare och konstnärer har en gemensam butik där de säljer sina saker.  Där fanns mycket intressant att titta på. 

Vi besökte också bageriet med en fantastisk vedugn som eldas varje dag och där de bakar bröd.  Eldningen sker på baksidan av den massiva massugnen och när den blivit tillräckligt varm får elden brinna ut innan de bakar i ugnen dagen efter. Vi åt lunch och diskuterade ekonomisk förening med deltagarna från Not Quite. Vi har precis fått vår egen ekonomiska förening godkänd hos bolagsverket vilket gör att vi nu kan ansöka om godkännande från Miljöskyddskontoret och sedan sätta igång att musta. På vägen hem fortsatte diskussionerna och vi stannade även till och köpte en del utrustning som fattas i mustvagnen. Skönt att vara borta men faktiskt ganska skönt att komma hem också.

Projektet Gårdssamverkan och mobilt musteri har fått stöd från EU:s jordbruksfond genom Leader Göteborgs insjörike.