Idag har jag sått tomater, physalis och mer purjolök. Det känns jätte bra att ha en rejäl odlingskammare i källaren under ladugården där man kan stå och arbeta med jord utan att behöva bry sig om om man spiller. Där är för kallt för att frön ska gro där så det får ske i hallen. När fröna väl har grott och det inte längre är minusgrader så ska källarutrymmet värmas upp något så att grönsakerna kan utvecklas där nere. Men nu gäller det att få plats med så mycket som möjligt på det lilla utrymme som finns tillgängligt i hallen. Purjolöken har kommit fint och är många. De står för varmt men jag vågar inte sätta ut dem i kylan än eftersom de då tydligen blir stressade och går i stock. De får stå kvar så länge det finns plats. Har ökat ljuset idag genom att binda upp en lysrörsarmatur ovanför. P1070961

 

Sådde fem sorters tomater i  nya pluggbrätten från Lindbloms. Det kommer att bli alldeles för många tomatplantor. Vi kommer inte att skaffa något större växthus till den här säsongen. Det råder både brist på tid och pengar för att ro i land ett sådant projekt. Det finns ett litet växthus som förre ägaren har lämnat och där får några plantor plats. Resten får sättas utomhus längst söderväggar eller säljas som plantor. Får se hur många som tar sig. P1070962Känns lyxigt och rationellt med pluggbrätten när man tidigare bara har haft småkrukor. Kändes lite proffsigare;-) Åtminstone för en kort stund.

 

P1070965Så nu är utrymmet i hallen fullt. Paprika och chilli står på tur så nu hoppas jag på vår så att jag kan börja värma upp förodlingskammaren tillräckligt för att våga flytta ut purjolöken.

 

P1070973

 

Nedan ser ni ett av skälen till att jag fått barrikadera plantorna med kartonger. Svinto kommer att bli en bra jägare men gillar också att lägga sig i blomkrukor. En vana som är rätt så störande då det drar med sig jord över hela huset. Det är nog inte heller så nyttigt för små plantor.
P1070958