Vi har haft en hektisk period. Odling, skörd, REKO-ringsförsäljning, gårdsförsäljning, Vikaryd, Nolbygårds Matmarknad, mustning av fyra ton äpplen, skörd av honung med mera har gjort att vi haft ett något för högt tempo det sista.

Det straffar sig. Vardagliga enkla ting görs ”med vänster näve” och utan eftertanke vilket ofta går bra men ibland inte.

Jonas satte en honungsymp för ett tag sedan för att blanda ut i honungen för att få en fin kristalisering. Den ska förvaras i kylskåp i tre dygn och röras två gånger om dagen. Vi hade den i en rostfri bunke med plast över.

Eftersom vi lagar mat och fixar fika till våra wwoofare varje vardag är vårt kylskåp ofta fullt. Det går åt mycket mat och kylskåpet är på tok för litet. Det innebär att vi staplar saker på varandra.

En dag när Jonas skulle röra ympen och öppnade kylskåpet fanns ympen inte längre i skålen som hade vält utan i hela kylen och på allt annat som förvarades där.

Eftersom det var en del andra akuta saker att göra så stängde han dörren och fortsatte med annat. Senare på kvällen hade jag en liten stund över och plockade ut allt ur kylen och gjorde rent vilket tog väldigt lång tid. Klockan hade blivit mycket och det var läggdags när jag var klar. Jag kände mig mycket nöjd med mig själv och började sätta tillbaka hyllorna för att plocka in all mat igen. Det ville sig inte riktigt och jag använde en del våld för att få in dem. Nu har vi levt i två veckor med en annorlunda möblering i kylen.

Men nu inträder en lugnare period så snart har vi kanske tid att dra ut kylen så att dörren går att öppna och hyllorna kan rättas till.