Idag har vi deltagit på Grill SM. Inte i själva tävlingen, men vi och våra matmarknadskollegor var på plats för att sälja lokalproducerad mat till besökare.

Eftersom vi varken har växthus eller tunnel så är det svårt att få ihop speciellt mycket att sälja så här tidigt. Vi skördade dock majrovor, spenat, dill, koriander, persilja, gräslök, fläderblommor och dessutom hade vi med oss massor av ägg och två och en halv låda nyslungad honung.

Vi skördade allt under fredagen och packade bilen på lördag morgon. Det är så mycket lättare att packa nu när vi har vår lastbil än när vi skulle försöka få plats med allt i vår vanliga bil.

När vi kom ner till Nolhaga på lördag morgon var alla grillande lagen redan på plats och i full gång. Grillarna var varma sedan dagen innan och grillångorna låg täta över parken.

De körde igång redan fredag kväll och flera grillade hela grisar.

Den ena grillen var större än den andra.

Tävlade gjorde 15 lag som har kvalat i flera omgångar för att vara med.

Under dagen skulle varje lag lämna in sex rätter.

“Veggie Breakfast” som måste innehålla färskpotatis
Karré med sidorätt
Kyckling med sidorätt
Revben med sidorätt
Dessert
Brisket med sidorätt

Det som blev kvar när de lämnat in sitt bidrag fick alla besökare smaka på för att kunna lämna en röst på peoples choice.

Den ena rätten var snyggare än den andra.

Vissa lag la ner mycket på själva presentationen av sina rätter medan andra lag inte brydde sig lika mycket.

Flera lokala matproducenter var på plats. Oliver och olivolja från Olivlunden.

Irenes sylt och saft.

Franska oliver och många fler.

Själva hade vi mest försäljning av ägg och honung men även en hel del spenat och kryddgrönt. Majrovorna gick sämre liksom alla grönsaker som folk inte känner igen. Det tar ett tag innan vi ”lärt” våra kunder att uppskatta de lite mer udda grönsakerna.