Idag gav vi oss av mot Sparlösa vid elvatiden. Först stannade vi till hos Carolina på Jordarv där vi fick lunch och sammanstrålade med Veronica Brick från Orust och Helena von Bothmer från Koster. En trevlig och skön stund i solskenet. Vi fick en rundvandring på Carolinas gård och Jordarv som hennes företag heter.

Först stannade vi till vid en manick som vi direkt såg att vi skulle kunna ha användning för. Det är roligt att besöka andras gårdar eftersom man alltid får nya idéer till sin egen gård.

Carolina har 13 fjällnära och producerar all mjölk och mejeriprodukter som familjen äter. Fjällnära kor i genbank som hon handmjölkar.

Det är inte utan att man blir lite sugen på att skaffa kor när man ser verksamheten. Kalvarna är bedårande söta.

Sedan kollade vi in gulankorna, även de i genbank. Carolina har Lohmanhönor precis som vi men hennes bor i växthuset. Snart ska här bli plats för tomater och andra grönsaker så då får hönorna flytta till ett annat hus.

Sedan var det dags att packa bilarna fulla av kartonger för att bege sig till hönsuppfödaren.

Där packade vi fem hönor i varje flyttkartong som vi sedan ställde på taket. Vår wwoofare Svenja har borrat lufthål i alla lådor så hönorna skulle ha det bra under färden.

Det känns bra att ha transportern så kartongerna kan stå stadigt och med luft emellan.

Väl hemma igen delades hönorna upp i två grupper om 50 stycken och märktes med olika färger så vi ska ha koll på vart de hör om de irrar sig ut till i fel fålla.

Hönorna har aldrig suttit på sittpinnar förut så de första kvällarna kommer vi att behöva lyfta upp dem. Färre och färre för varje kväll men det är ändå ett rätt tufft jobb.

Det kändes bra när alla hönor var märkta och inflyttade i sina respektive husvagnar. Vi fyllde på vatten och mat och gjorde allt klart. Nu kommer vi äntligen snart att kunna motsvara våra kunders förväntningar på äggleverans.