Första helgen i september är det mycket som händer. Sommarmånaderna är över och alla är tillbaka i vardagslunken och då passar det bra att ställa till med olika arrangemang. Här i vårt område arrangeras varje år en konstrunda runt sjön Anten som har fått namnet KonstAnten. Vi har inte så mycket konst att erbjuda men när människor ändå är ute och far så kan vi lika gärna ha öppet. I år hörde de av sig från arrangörerna och frågade om vi ville sponsra arrangemanget så då fick vi även vara med på KonstAntens karta.

KonstAnten har generösa öppettider från 11-18 både lördag och söndag. Det är ett mycket trevligt arrangemang där över 30 medlemmar och ett antal gästkonstnärer ställer ut hemma i sina ateljéer och i lador och samlingslokaler. I Gräfsnäs samverkar också flera konstnärer kring en gemensam utställning.

Samtidigt var det Mathantverkssafari i Västgötalandet som utgår ifrån Varatrakten där mathantverkare gått samman och arrangerar ett mathantverkssafari på våren och ett på hösten. Ska man delta ska man vara med båda helgerna. Det som är bra med detta arrangemang är att det är gjort av producenterna själva vilket gör att fokus hamnar på rätt saker.

Besökarna som åker till minst tre producenter kan vara med i ett lotteri där vinsten är ett presentkort som gäller hos någon av producenterna. Det är tyvärr inte så många producenter som är med runt oss utan fokus är fortfarande runt vara. Men vi hoppas att fler och fler producenter vill vara med härikring. Vi hade en hel del besökare som kom uppifrån Trollhättan och Vänersborg och det var roligt med nya bekantskaper.

Som alla andra helger under säsong sedan sju år tillbaka så var vi dessutom på Nolbygårds Matmarknad på lördag 10-14 så vi fick kalla in vänner till hjälp hemmavid på den tiden.

Clara skötte caféet i trädgården och det var många besökare som valde att ta en fika i det vackra vädret.

Det är trevligt när trädgården fylls upp av besökare. Många ville prata odling och flera vandrade runt i skogsträdgården som för många är ett nytt begrepp. Eftersom vi inte kunde vara överallt så hade vi satt upp skyltar med information om det som vi tror att människor kan vara intresserade av.

En del besökare hade tidigare läst om oss i tidningen Åter eller följer vår blogg och passade på att besöka oss nu när vi hade öppet.

Gårdsbutiken var välfylld och storsäljarna denna dag bland grönsakerna var helt klart Rondini och majskolvar.

Jonas lät besökarna smaka på försommarhonung, högsommarhonung och sensommarhonung för att visa på de stora skillnader som samma bikupor kan leverera vid olika tidpunkter på säsongen beroende på vad som blommar i naturen.

Dessutom tog vi emot äpplen för mustning.

Vi gillar att ha öppen gård och tycker om när människor besöker oss.

Många av besökarna ägnade mycket tid åt att inspektera alla våra fågelholkar. Kanske berodde det på att det var konstintresserade KonstAnten-besökare.