Odlarna besöker Östäng

För ett tag sedan hade vi besök av Olof Söderén och Anna Rökaeus som driver podcasten Odlarna. De ville göra ett podavsnitt om Östängs gård. Vi vandrade runt och tittade på odlingarna, djuren och skogsträdgården och satt sedan i ett par timmar på verandan och spelade in intervjun till podcasten. Avsnittet blev deras 54:e! Det är en imponerande radda poddavsnitt där jag har lyssnat på allt för få. Avsnittet från Östängs gård har legat ute sedan 11 augusti men det är först idag som jag själv har hunnit lyssna färdigt eftersom det är över en timme långt. Det är alltid väldigt jobbigt att lyssna på sig själv. Jag upptäcker dessutom att jag säger en del saker som är fel som sojabönor när jag menade åkerbönor och att vårt hus är byggt 1909 när det skulle vara 1904 men det är svårt att ändra på i efterhand.

Avsnittet handlar mer om vårt projekt med att starta upp Östängs gård än vad det handlar om odling. Det blir en del samhällsfrågor, ekonomi och politik utöver odling och djur. Podden hittar ni på https://odlarna-podcast.blogspot.se  och vill ni inte lyssna på mig så finns där många andra intressanta människor att lyssna på. Själv tycker jag att jag låter ganska forcerad, men det är mycket man vill ha sagt. 

4 kommentarer

 1. Lenita

  Hej! Det var jättetrevligt och intressant att lyssna på ditt podavsnitt 🙂
  Kul att läsa din blogg också.
  Lycka till i fortsättningen med era odlingar.
  Mvh
  Lenita

  • Ylva Lundin

   Tack!
   Roligt att du följer bloggen.

   /Ylva

 2. Linda

  Hej!
  Fick lov att lyssna direkt jag läste att det fanns ett avsnitt! Så tänkvärt och inspirerande. Tack!! Har följt er blogg länge och beundrar ert slit. Kul att få höra mer om tankarna bakom. Fortsätt blogga! Sen tycker jag det är väldigt tråkigt med kritiken ni fått av större lantbrukare. Borde inte de vara glada för alla småbönder som poppar upp idag? Vi behöver gå tillbaka till mer odling på gården är jag övertygad om. Att ha enbart några få producenter men med stora arealer som försörjer en del av Sveriges befolkning är ganska ohållbart. Oj, lång kommentar men tack för ett intressant poddavsnitt!! //Linda

  • Ylva Lundin

   Hej Linda!
   Tack för att du skriver en kommentar. Det är väldigt värdefullt för oss att få respons på bloggen. Roligt att du gillade podden och ännu roligare att du gillar bloggen. De som framför kritik tar vi med ro – och ibland kommer de även med värdefulla råd. Det finns mycket kunskap hos många och det gäller att vaska fram allt bra 🙂 Det lär vi behöva i framtiden.

   Idag ska vi riva hönshustaket och bygga nytt 🙂
   Lycka till med vad du själv företar dig!

   /Ylva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑