Vi vet inte riktigt vilka våra läsare är. Vissa skriver kommentarer och gillar länkarna på Facebook men de flesta läser nog utan att vi har en aning om vilka ni är. Vi ser i statistiken att ni är bra många fler än de vi vet om. Kanske är ni nyfikna på hur vi har det? I så fall har ni chans att komma och vara med på en öppen arbetsdag den 13 maj.

Vi ingår i ett projekt som heter Gårdssamverkan och mobilt musteri. Tanken är att gårdarna som ingår i projektet ska träffas hemma hos varandra på arbetsdagar för att lära av varandra och bygga ett stabilt nätverk som kan vara till hjälp vid sjukdom, problem eller när det behövs mycket folk. När vi berättat om projektet är det många som har uttryckt att de skulle vilja vara med så därför har vi bestämt att vi ska bjuda in alla som vill och göra våra arbetsdagar öppna för alla intresserade.

Östängs gård är först ut och arrangerar arbetsdag den 13 maj. Vi kommer i huvudsak att plantera 75 äppleträd och stängsla in dem. Det ska alltså grävas 75 gropar som ska gödslas och vattnas. Träden kommer barrotade och vi kommer att sätta på ett sorknät runt den lilla roten samt ett sorknät som är lite större så även de första rötterna som växer ut kan bli skyddade. Vi har stora problem med åkersork och har även sett tecken på vattensork precis bredvid stället där äppleträden ska planteras. Sorknätet är gjort av järn som rostar vilket innebär att det kommer att rosta sönder när trädens rötter blir grövre och behöver mer plats. Då är träden också mer motståndskraftiga mot sorkarnas gnagande så de bör klara sig.

Förutom trädplantering och stängsling kommer vi att arbeta i grönsaksodlingen. Där finns så här års hur mycket som helst att göra så det är inte någon risk att någon blir utan arbete hur många som än kommer.

Tanken med de öppna arbetsdagarna är att människor som är intresserade av livet på landet på en gård ska träffas och inspirera varandra. Träffar man andra människor med liknande intresse så finns det alltid mycket att prata om och oftast får man nya idéer eller lär sig nya saker.

Alla är välkomna både barn och vuxna. Vi har 18 lamm att gosa med ifall man vill ta en paus. Ta gärna på dig arbetskläder och stövlar. Vi har overaller och ganska många stövlar att låna ut men det kan vara skönt att ha sina egna ifall vi inte har just din storlek.

Det är bra att veta hur många som kommer så vi kan fixa tillräckligt med kaffe, te och saft. Anmäl dig därför gärna antingen via Facebook eller i en kommentar här på bloggen. Ju fler vi blir desto roligare. Vi har ett antal spett, spadar, krattor och andra verktyg så vi kan hålla många sysselsatta 🙂