Nu har tredje gänget wwoofare åkt hem. Otto och Arvid kom från Stockholm och var hos oss en vecka. Det är egentligen kortare än vad vi vanligtvis accepterar men eftersom vi på grund av Corona har haft många återbud så gjorde vi ett undantag. Otto är dessutom mitt brorsbarn så det var roligt att ha honom och hans kamrat här en vecka.

Första dagen fick de vara med och bygga staket för nya grönsaksodlingen. Det blev en del grävande för att få plankorna till det blivande snigelstaketet på plats.

En dag upptäckte vi att en del av löken börjat ruttna i bädden. Har aldrig varit med om det förut men förmodligen har det myckna regnandet stört dem. Vi hade tänkt vänta eftersom blasten inte lagt sig men det blev lite panik så all gul lagringslök åkte upp.

Eftersom de bara hade en vecka på sig så började de med sin fågelholk de första dagarna. Man anade tidigt att det skulle bli en fågelholk utöver det vanliga.

Sen blev det en hel del ogräsrensning, fredagsskörd och så mer lökupptagning.

Kvällen innan de skulle åka hem var de kvar i verkstaden fram till elva på kvällen men så blev det också vår hittills mest arbetade fågelholk. Lägg märket till den sinnrikt konstruerade hatten gjord av en bräda, ett trasigt litermått och remsor av takpapp. Frågan är vad fåglarna säger.