Semester

Det har vi inte ofta nu för tiden. Vi trivs ganska bra med våra liv och har inte lika stor önskan att fly bort på resor som förr när vi jobbade med vanliga jobb. Under januari är det relativt lugnt på gården och då passar det bra att ta hemester. I fredags så tog vi därför ledigt och tog med oss barnen och åkte på minisemester till Nääs Fabriker. Fyra mil hemifrån.

Nääs fabriker ligger i Tollerded vid Sävelången och de gamla fabrikerna har gjorts om till hotell, affärer och företagscenter. På gatan mellan de gamla fabrikerna brukar de ha marknader. Det var här vi var på julmarknad i höstas.

Det känns lyxigt att bo på hotell. Vi har aldrig bott på Nääs fabrikers hotell förut men kan verkligen rekommendera det. Det finns ett badhus nere vid Sävelången

Där finns två bastu och två utomhuspooler precis vid vattnet. Det kändes oerhört lyxigt att sitta i det varma vattnet med huvudet i minusgrader. Jonas badade till och med i sjön.

Restaurangen hade väldigt god mat och en mycket bra hotellfrukost.

På lördagen tog vi en promenad upp i Tollered som är ett gammalt brukssamhälle med fabriksbyggnader och arbetarbostäder.

Stora höjdskillnader upp till sjön Torskabotten ger hög fallhöjd som utnyttjades för kvarnar, smedjor och annan verksamhet. Idag har Alingsås Energi ett elverk här.

Det här söta självbetjäningsbiblioteket finns utanför det vanliga biblioteket och här kan vem som helst låna böcker.

Vi besökte också det nyöppnade bruksbageriet som endast bakar ekologiskt.

Hit kommer vi gärna tillbaka. Gott fikabröd och trevlig personal. Det är bekvämt att åka fyra mil på semester. Tack vare Sara som matade våra djur så kunde vi åka iväg. Vi ska försöka hitta fler trevliga ställen för minisemestrar.

5 kommentarer

 1. Eva

  Ni hade kunnat fått en fika hos oss. 🙂

  • Ylva Lundin

   Tack för inbjudan Eva – men vi ville testa ert nya eko-fik. Det får bli en annan gång 🙂

 2. Eva

  Ni hade kunnat få en fika hos oss. 🙂

 3. Eva

  Trodde att jag redigerade… Du kan ju ta bort den första. 🙂

 4. Eva

  Jag förstår det, ville skriva det ändå. Kul att ni var just i Tollered. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑