Igår hörde min vän och före detta kollega Milú av sig och frågade om vi idag ville ha hjälp av henne och hennes två döttrar. Det säger man ju inte nej till så idag har vi varit fem som jobbat. Eller egentligen sex för Jonas kom hem efter jobbet i stan och gick ut och jobbade direkt.

Förutom att det är mycket trevligare att vara många som jobbar så blir det också väldigt mycket mer gjort.

Jag och Karl började på morgonen med att lägga ut tidningar och köra ut flis till en av gångarna i odlingen. Jag har inte planer på att det ska bli flis i alla gångar mellan bäddarna men jag vill ha några flisade gångar längst bäddarnas kortsidor för att slippa att kvickroten kryper in.

När de andra anlände så skördade vi två bäddar lök, zucchini, gurka, vitkål, spetskål och broccoli. Milú och Karl tog upp löken och la i backar.

Sedan sköljde och knippade Klara och Hanna 34 knippen som ska lämnas ut i grönsakskassen på REKO-ringen i morgon.

Vi tog hand om fiberdukar som blivit liggande mellan bäddarna. Det har helt enkelt varit för regnigt för att kunna ta in dem. Nu kunde vi breda ut dem på gräset och de torkade ganska snabbt i vinden och solen.

När all lök var skördad rensade Karl gångarna med hjulhackan.

Hanna och Milú rensade i bäddarna och där sådde vi sedan sockerärtor och dill.

Zucchiniplantorna har börjat leverera men än så länge är det måttlig skörd. Snart får man passa sig så man inte missar någon som växer sig för stor.

Det är inte på något sätt så att alla bäddar är ogräsfria och inte heller så att all återplantering är gjord men efter en sådan här dag så känns det som om vi inte kommer att förlora greppet i år heller trots att vi inte haft några wwoofare förrän nu. När det dessutom är så att vi får sätta stopp på beställningarna på REKO-ringen för att vi inte har grönsaker nog att fylla fler kassar så känns det som om det kommer bli ett bra år. Än så länge är det mycket som inte är klart så för varje vecka som går kommer antalet kassar vi kan leverera att öka.