Som en del i höstningsarbetet så ser vi om taket. Det brukar alltid vara några pannor som behöver bytas. I år hade vi dessutom två vattbrädor som vi var tvungna att ersätta. Vi mätte dem för några veckor sedan och har nu målat dem tre gånger med linoljefärg. Idag satte vi dem på plats. Det är högt upp men vi har bra stege som sätts fast på två stag och sedan kan man klättra upp på en stege som är fastsatt på själva taket. Det är bra att klättra upp och titta till taket varje år  när man har ett gammalt hus om man inte lägger om hela taket. Det tar förhållandevis lite tid jämfört att ta hand om en vattenläcka. Vi hittade en tegelpanna som låg snett och en som var helt trasig som vi fick byta. Utsikten från taket är kanonfin. 

Här ser man grönsaksodlingen, betesmarken och en av våra åkrar bortanför den. På bilden under ser man grisarnas hästsläp och deras gamla hage runt den. Till vänster fick de en ny yta i går och som ni kan se så är de väldigt effektiva och hela ytan är sönderbökad på ett enda dygn. De har inte ätit upp allt ogräs men mycket av det finns i grisarnas magar och resten har i alla fall fått sina rötter störda en extra gång i år. 

Åt andra hållet ser man gårdsplanen. Till vänster är det vår verkstad bakom den öppna dörren. I porten till vänster om den så har vi vår gårdsbutik. Ladugården är delvis ommålad men tittar man noga hittar man en hel del som behöver fixas till nästa år.