Utan blocket vore denna gård i mycket sämre skick. Vi köper nästan allt via blocket och har en radda bra-ha-bevakningar som ger oss tips varje dag. I början nappade vi på väldigt många annonser men allt eftersom tiden går och vi blir allt mer klara med grundstrukturerna på gården så blir behoven mindre. Det är lite tråkigt för vi gillar att fynda på blocket.

Men härom dagen gjorde vi åter ett fynd. Vi har länge saknat någon form av transportkärra som kan ta lite mer grönsaker än den vi har idag. De vi har tittat på är framför allt Hörbybruks kärror men de är sällan till salu och nya kostar de en bra bit över 10 000.

Tanken är att kunna köra större mängder vitkål, morötter och lök vid slutskörd bland annat. Nu har vi bara haft en mindre kärra som tagit maximalt fyra backar åt gången.

Det kommer att behövas någon form av sarger på den så att backarna stannar där de ska. Till hörbys kärror finns det hörnstolpar man kan köpa till och då kostar de mer än de 750 kronor vi betalade för hela kärran.

Någon form av hörnstolpe går lätt att sätta i hålen som finns i varje hörn. Under hålet finns ett metallstag som gör att stolpen inte går rätt igenom.

De främre hjulen går att svänga så den är förhållandevis lätt att manövrera. Den variant vi fick tag på är rätt bred men den går förmodligen igenom dörren till grönsaksodlingen om än med ganska liten marginal. Fungerar det inte så får vi bygga om dörren.

Längst fram på dragpinnen finns en ring så man kan koppla kärran på hitchkroken på traktorn. Det är inte tanken utan den ska dras för hand i grönsaksodlingen – men ändå.