Idag har jag stått i slungrummet och kokat ramar i lut för att få dem vaxfria och prydliga inför nästa säsong. Det finns inga fönster därinne så jag blev överraskad av ljuset som kom från kanten av snövädret.

Jag passade på att ta några bilder, mest för vår egen skull. Det är svårt att minnas små förändringar i efterhand.

Vi är vana vid en kort släng med vinter i november men i år stannade snö och kyla i flera veckor. SMHI prognostiserar dock en återgång till det normala med regn och slask om ett par dagar.

I år har vi för första gången varit tvungna att ta in skogsmaskiner i vår skog efter ganska omfattande barkborreangrepp. Tack och lov så har vi ganska bra blandning på vår skog så vi behövde inte kalhugga utan kunde göra gläntor. De fick dock avbryta efter ett oändligt regnande i september men nu hade det torkat och till och med frusit till lite. Andra halvan av virket är nerkört till vägen. Skönt att det blev klart innan årsskiftet.

Växthustunneln ser ut att klara snö och vind så bra som vi kunde önska. I bortre halvan går våra hönor på dagarna. De bor i en husvagn som är parkerad intill andra gaveln och sedan har vi byggt en tunnel som de kan gå igenom. Det är trevligt med snö som ligger. November månad brukar annars vara ganska blöt och tråkig.