Det är ett konstigt år på så många sätt. I tisdags åkte årets sista wwoofare. Wwoofsäsongen är över tidigare i år än andra år och startade dessutom senare än vanligt.

Constant och Tribault är två bröder från Frankrike som varit hos oss i tre veckor. De har hjälpt oss att bära in årets ved eftersom det var rejält torrt ett tag när de var här. De har också hunnit bygga en grind till nya grönsakskvarteren.

Mest har de varit med och skördat och rensat ogräs. Det är mycket grönsaker som är skördeklara så här års och vi har haft utlämningar till REKO-ring Alingsås varje vecka, öppet i gårdsbutiken varje fredag och skördat till Nolbygårds Matmarknad.

Dessutom hade vi en extra utlämning till Bestel som skulle skördas och packas.

Som eftermiddagsjobb valde de att hamla våra lindar.

Vi har sex lindar som vi hamlar vartannat år.

Grenarna samlas i knippen.

Knippena hängs i ladan på tork och som vi kommer ge till fåren en gång i veckan i vinter.

Mycket har också handlat om att torka lök. I början av killarnas vistelse torkade vi lök utomhus men när det blev kallare och mer regn fick vi lägga de sista lökarna på tork inomhus i ladan.

Som alla wwoofare så byggde de också en fågelholk och satte upp på ladugårdsväggen. Den börjar bli väldigt trevlig med alla olika fågelholkar. Tack för den här tiden!