Ibland noterar man att man behöver göra saker utan att för den skull ta tag i dem. Vi har tre fågelhus igång. Ett för ankorna, ett hästsläp till en flock hönor och en husvagn till en flock. Alla tre har legat och värkt som dåliga samveten några dagar. Idag började vi därför dagen med att röja ut ankhuset. Det är rätt fort gjort. Vi lyfter helt enkelt taket. Skrapar ut allting och fyller på med ny halm. Snabbt och lätt. En vacker dag ska vi även göra klart deras damm.

Sedan var det dags för hästsläpet. Även det går egentligen ganska enkelt då det går att fälla ner baklämmen och skrapa ut allt den vägen. Redena blir dock ganska skitiga så de får man bära iväg till vattenkranen och skura ordentligt innan man fyller på med ny halm. Golvet ströar vi med sågspån eftersom vi producerar en hel del sådant på gården. 

Husvagnen är det största jobbet. Där måste allt gammalt strö skyfflas ut och bäras bort. Där har vi också den största flocken så de producerar helt enkelt mer skit. Redena i husvagnen är desto lättare då det är utrullningsredan där vi plockar äggen i ett utrymme där inte hönsen är. Vi plockar helt enkelt bort om det är någon hönsskit där varje dag. Husvagnen står vid äppelträden så de får del av ströbädden som innehåller sågspån och hönsskit. Förhoppningsvis gillar träden det.