Ni som läser vår blogg vet att vi haft lite problem med wwoofare som inte dykt upp. Lasse som är en gammal kursare från lärarutbildningen i Jönköping anlände i måndags kväll. Vi har inte setts på flera år så det blev en trevlig kväll på verandan. I tisdags satte han igång och klyva upp resten av årets ved. Det har blivit en sådan där surkart som blivit liggande. Vi har inte riktigt hittat tid och ork att ta tag i högen. Den mesta av veden har varit kluven sedan länge men som så ofta blir vi bara klara till 80-90%. Lasse stod timme efter timme till högen var borta och allt var staplat.  Nu är vedbacken tom!!! Årets ved är klar. Allt är inte inburet än men motståndet mot vedhanteringen är borta så rätt som det är har vi nog fått in det som får plats. I år har vi mer ved än vad vi kommer att behöva och det känns riktigt bra. På sikt vill vi ha två års ved kapad och kluven så vi har riktigt bra torkad ved att elda med. Det gör stor skillnad i hur mycket värme man får ut om man eldar med halvtorr eller knustorr ved. Tack snälla Lasse för att du tog dig tid och kom och hjälpte oss!

På tisdag förmiddag dök även Lesley upp från Omställning Alingsås. Ännu ett mycket välkommet besök eftersom ogräset har vunnit mark de sista två veckorna. Det är helt fantastiskt att det finns människor som offrar en dag på att komma ut och hjälpa till på vår gård. Man blir alldeles varm i hjärtat över människors osjälviskhet. 

Mitt på dagen så dök även Lina från Länstyrelsen upp. Inte för att inspektera något utan för att hon hade vägarna förbi mellan en flyghavreinspektion och ett annat gårdsbesök. Lina har jag träffat många gånger på olika nätverksträffar för grönsaksodlare och andelsjordbrukare. Hon är en sådan där människa som hittar vägar att stötta och hjälpa oss som försöker på småskalig produktion. Även hon passade på att hjälpa till att rensa lite ogräs. Efter dagens arbete såg kvarter två helt annorlunda ut än på morgonen. Det blev dessutom en trevlig lunch med dessa tre hjälpsamma människor.