Den här veckan har det varit Framtidsvecka i Alingsås. Det är alltid trevligt för det händer så mycket positiva saker. I måndags hade vi träff för att diskutera hur vi kan utveckla landsbygden med hjälp av landsbygdsprojekt. Det kom 36 personer som först lyssnade på Martin Dahl från Göteborgs insjörike och sedan blev det mycket snack i grupper under en timmes tid. Förhoppningsvis föddes många projektidéer under kvällen.

På torsdag var det dags för föreläsning med David Jonstad som vi sett fram mot mycket. thumb_P1140136_1024Det blev en bra kväll med en intressant föreläsning och många bra samtal efteråt på puben. Människor kom tillresta från Linköping, Herrljunga och Göteborg. Det är trevligt att fylla på inspiration och träffa människor som är intresserade av ungefär samma saker som en själv.

thumb_P1140282_1024Idag var det så dags för oss att ha öppen gård. Eftersom det är över 100 programpunkter på en vecka så räknade vi inte med att det skulle komma så många men det har varit över 50 personer här under dagen. thumb_P1140269_1024De första kom 20 i tolv och sista personen kom strax före klockan sex. thumb_P1140285_1024Det är fantastiskt att så många människor är intresserade av vad vi gör och orkar höra oss berätta. thumb_P1140263_1024Vi har gosat med lamm, klappat hönor, känt på grodägg och diskuterat permakultur, åkerbruk, skogsträdgård och djurhållning. Det känns som en förmån att få prata länge om det vi själva tycker är så roligt.

thumb_P1140289_1024Tack alla fantastiska elever, grannar, stadsbor, blivande bönder, nyblivna bönder och rutinerade bönder för tips, frågor och visat intresse.

Det bästa med veckan var kanske ändå att Sonja fått ett nytt hem. Hon är mycket tillgiven men dominerar kraftigt över Svinto som är dräktig. Svinto skulle nog behöva fly för att föda sina ungar någon annan stans för att känna sig trygg och det ville vi inte. Nu har Sonja följt med David Jonstads familj till Dalarna. Vi hoppas att både hon och familjen kommer att trivas bra tillsammans!