I lördags kväll var det dags för andra tillfället för den pengafria puben Glada Grisen. Jag var iväg och sålde grönsaker på Nolbygård under dagen och Jonas kämpade på med att få ordning på gödsellimporna på gödselplattan. Jag hade några ärenden att uträtta i stan och sedan körde jag hem och packade ur bilen. När jag plötsligt tittade på klockan visade den halv fem och jag kunde fortfarande höra traktorn från gödselplattan. Eftersom Glada Grisen öppnar kl 17 så blev det lite bråttom. Vi hade lånat borden från puben ner till musteriet och ytorna i puben behövde torkas av. Efter en hel dags gödselarbete behövde Jonas dessutom duscha.

Bra samarbete och totalt fokus på det allra nödvändigaste gjorde att vi trots allt var klara 17.00. Vi hade till och med fått igång Glada Grisens spellista på spotify innan de första gästerna dök upp.

Först ut var Hansi, vår praktikant från förra året, tillsammans med sin dotter. Vi hann prata en del innan nästa gäst trillade in.

Sen trillade det in gäster allt eftersom och så småningom var vi runt 20 personer.

Konceptet Glada Grisen bygger på att alla tar med sig vad man tycker ska finnas på en bra pub. Om alla pubar var som Glada Grisen vore det bra. Utbudet kom nämligen att utgöras av goda korvar, rökt fårfiol, nötter, chips, öl, vin, kombucha, tomater, äppelmuffins, ukuleleframförande, spik-i-stubbe-tävling, sång och vackra blommor. Precis vad som behövdes för att göra andra upplagan av Glada Grisen till den trevliga tillställning det blev.

Att vi själva sedan kunde släcka lamporna vid stängning, gå över gräsmattan in i huset och borsta tänderna och stupa i säng gör att konceptet känns ännu bättre.

Kort ställtid innan och kort ställtid efter och ändå han vi med många timmars trevligt umgänge med helt rätt människor!