Glitter

Idag var det äntligen dags. Det har känts sorgligt att ha Glitter i karantän men idag på eftermiddagen var det dags för honom att träffa sina tackor. P1110132Vi har läst på och frågat runt och fått många råd (ganska olika sådana) så det har varit svårt att veta hur vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt.  Vi började med att flytta över tackorna till nytt bete där det finns förhållandevis gott om mat. P1110474Vi valde att göra en ganska liten hage för att det ska bli mer närkontakt. Hagen ligger precis vid grönsakslandet så vi ska vara i närheten mycket och kunna ha uppsikt. På förmiddagen idag var vi och hämtade ut ett paket på posten med en grimma och en baggsele till Glitter. P1110476Vi hade först tänkt skaffa ett halsband men efter att ha läst diverse trådar på nätet så bestämde vi oss för en grimma. Det verkar som om halsband kan bli problematiska eftersom baggen ofta drar och det då blir så att halsband trycker på luftstrupen. Det lät som om en grimma var en bättre idé och många verkade nöjda med det. Grimman som fanns i paketet var stel och stor. Vi fick sätta alla spännen i innersta hålen men den satt ändå inte bra. Han såg inte klok ut. P1110483Glitter är en mycket snäll bagge. Han stod stilla nästan hela tiden när vi höll på att mecka med grimman. Sen var det dags att sätta på selen som hade remmar som skulle spännas över ryggen. P1110487Selen är till för att hålla fast en färgdyna mellan baggens framben. Det gör att man kan se om han har varit uppe och betäckt någon av tackorna. Det är inte så stor chans att han kommer att göra det med en gång för de kommer nog inte tillåta det, men eftersom selen anlände så satte vi på den. Inte heller det protesterade han mot. Det verkar som om han var nöjd  med att få bli ompysslad. P1110497Väl ute ur boxen ville han mest äta och var inte speciellt intresserad av att följa med bort till hagen. P1110495Han visste ju inte heller vad som väntade där. Till en början gick det rätt bra men efter ett tag tröttnade Glitter och satte sig på tvären.

Grimman kändes allt mer som en dålig idé och till slut så tog vi helt enkelt av den och satte på en halsrem istället.P1110506Den röda dynan mellan frambenen är färgen som är fäst i baggselen.
Det gick inte jättebra, vi fick knuffa och dra för att få honom framåt. Till slut fick han syn på de andra och då gick det helt plötsligt väldigt bra.

Det kändes fint att få släppa in honom.

Till en början var alla tackorna intresserade av att hälsa honom välkommen. P1110517

Tackan med ljus ull vid bakbenen visade sig vara mest intresserad och också den som Glitter intresserade sig mest för. Det var inte bara vänligt intresse från hennes sida utan han fick sig ett par körare i sidan. P1110514

Tackorna brukar vara rätt så spridda – men med baggen i hagen så var det plötsligt många tackor på samma ställe. P1110510

Det ska bli spännande att se om tackan med ljusa bakben blir betäckt först. Vi håller tummarna för att Glitter gör ett bra jobb med alla tio.

2 kommentarer

  1. Åsa

    Heja Glitter! Lycka till.

  2. Ylva Lundin

    Tack Åsa! Jag ska hälsa honom det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑