Goda grannar och vänner

Skördedag. Det känns alltid bra. Dagen är ganska inrutad och man vet precis vad man ska göra. Det är precis så vi brukar hinna skörda tillräckligt innan vi öppnar gårdsbutiken klockan 14. Den här veckan är övriga familjen på semester och jag (Ylva) är ensam hemma. Våra wwoofare åkte i torsdags morse. På förmiddagen idag när jag började skörda skulle jag lyfta upp en låda med lök på diskbänken. Då small det till i ett revben. Det har hänt mig förut så jag visste precis vad det innebar. Med ett spräckt revben så är man inte så frack. Just att lyfta tunga grönsaksbackar är inte riktigt vad man bör hålla på med. 

Då är det tur att man har goda vänner som ställer upp. 

Sara och Guillaume har varit här och hjälpt till med skörden hela förmiddagen. Annars vet jag faktiskt inte hur det hade gått. Med deras hjälp var allt skördat och klart till öppnandet klockan två. 

Fem i två dök de första kunderna upp. De ville köpa ägg. Nya kunder för oss och orsaken var nog först och främst den holländska giftskandalen. Trevligt med nya kunder. När jag stängde butiken klockan sex skulle alla lådor och backar packas in i bilen inför morgondagens marknad. Jag insåg redan på förmiddagen att det skulle bli helt omöjligt. Jag ringde därför till våra grannar Tobias och Madelein och de kom förbi med Bella och Vanja så allt blev inpackat. Tack och lov för att det finns folk omkring oss som ställer upp. 

2 kommentarer

  1. Klas svensson

    Det är så kul att följa er och kunna ta del av det ni gör på mitt gamla föräldrahem,jag önskar er lycka till

    • Ylva Lundin

      Roligt att du följer oss. En del förändringar blir det ju – men vi försöker att bevara gården och inte förstöra det som är fantastiskt med den. Vi trivs verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑