Idag har det snöat igen. Det gör landskapet oerhört vackert och tystar ner alla ljud. Har gått omkring och njutit av tystnaden och de vackra vyerna hela dagen på turerna mellan gårdens olika hus. Började dagen med att röja ut det gamla mjölkrummet som ska bli slungrum. Det är lagom stort och har en golvbrunn så man kan diska ur slungan och alla kärl på plats vilket underlättar. Det är inte bi-tätt än men det krävs inte så mycket för att det ska bli det. Lite lister och något att sätta för en ventil plus att dörren måste gå att stänga. Just nu kärvar den och vi skulle behöva få in en bricka mellan gångjärnet och fästet för att höja upp den ena dörren lite. Men dörren satt helt fast i gångjärnen så jag fick helt enkelt inte av den. Det får därmed vänta till en annan dag. Jag fortsatte med att tillverka lammningsgrindar som ska fungera för att stänga in den tacka som lammat tillsammans med lammen så att de får bekanta sig med varandra utan inblandning av övriga tackor Det händer annars att tackor som inte har lammat själva än stjäl lamm och det kan krångla till det hela. Hann göra två 150 centimeter långa vanliga grindar plus en 120 centimeter med inbygd foderhäck och uttag för hink. Hinken har jag inte fått till riktigt så den får göras klart i morgon. Ska sedan tillverka ytterligare ett exemplar av 120 centimetersvarianten så att vi får två lammningsboxar. Egentligen ska man ha en box per fem får men eftersom alla våra får träffat baggen vid samma tillfälle så räknar vi med att behöva minst två boxar. P1070916

Sara har fortsatt på sitt dörrprojekt. Gångjärn och fästen är målade med järnmönja men har inte hunnit torka så dörren kom inte på plats idag. Istället började Sara tillverka en hasp till dörren. Önskan är att få en hasp som går att öppna och stänga både utifrån och inifrån. Vi använder väldigt många steg i onödan för att dörrar är stängda utifrån när vi vill öppna dem inifrån och tvärt om. Nu kommer vi få åtminstone en dörr som kan öppnas från båda håll. Det kan spara en del frustration. Fungerar det så ska den typen av haspar tillverkas till alla dörrar.

P1070910

Guillaume fortsatte sitt påbörjade projekt med att bygga hönsgård. Det kommer att bli en stor fin hönsgård där hönorna kommer ha utsikt över vår grusväg. Tanken är att de ska få gå helt fria när vi är hemma om ingen räv stryker omkring men de ska också ha en hönsgård där de är säkra om vi inte är hemma. Nät både på tag och väggar som dessutom är nedgrävt och utvikt så att ingen gräver sig in.
P1070912En hel arbetsdag utan att behöva åka iväg någonstans. När man dessutom är tre som jobbar så händer det grejer. Känns tillfredställande och väldigt lyxigt.