Grönsakssköljningsförkläde

Idag blev det ytterligare ett förkläde. Den här gången ska det användas för att skydda sina kläder från allt stänk när man sköljer grönsaker. Även detta får nog göras i fler exemplar. Det jag funderat på sedan igår var hur jag skulle lösa det med knytrem. Ville ha något hållbart som inte blir smutsigt utan tål den hantering av rödbetsfärgade händer som kommer att ske.

Så kom jag på att jag kunde kolla om vi hade någon trasig rem av något slag. Hittade detta smala spännband som saknar en del.

Tältduk fanns det gott om och några andra delar behövdes inte. Det är roligt att sy och det var länge sedan jag hade tid att göra det.

Förklädet består av en övre bröstlapp där jag har sytt in en genomgående rem för att få det stabilt och starkt.

Sydde in en genomgående rem även i nedre delen för att inte slita för mycket på tältduken. Det är svårt att veta hur skör tältduk egentligen är när det ska användas till något annat än just som tältduk.

Jag tror att jag ska sy ett till med längre nederdel. Detta första är lagom till mig men när jag fick min något motvillige man att ställa upp som mannekäng insåg jag att ett längre behövs.

Det tog mycket kortare tid att sy det här förklädet än gårdagens skördeförkläde så det blir inte några problem att sy ett till.

Jag har letat efter sådana här förkläden att köpa men inte hittat några som känts hållbara nog. De jag hittat är antingen gjorda i skinn och väldigt dyra eller i plast vilket inte känns så hållbart.

2 kommentarer

  1. Helena

    *busvissling* snyyyygggt!!! Så fiffigt att återanvända material. Om du behöver mer vattenskydd finns galonförkläden som en ofta har i exv slakterier eller fiskrensningsanläggningar https://www.nimaab.se/slaktfrkldepg-1002375.html

    • Ylva Lundin

      Tack för tips! Vi får se hur detta funkar först 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑