I tre och en halv vecka har vi haft två wwoofare från Tyskland hos oss. Det känns som mycket längre men så har vi också fått gjort mycket.

I början av deras vistelse var det kallt så fodrade jackor behövdes åtminstone i början av arbetspassen. Vi hade en förmiddag i skogen när vi röjde väg så att vi ska kunna ta oss fram.

Hårt arbete ett par timmar är rätt tufft för den som är ovan och som så ofta märker vi att våra wwoofare blir starkare för varje dag som de är på gården.

En annan morgon var hårdjobbet stängsling. De har också fått vara med och jaga rymmande får vid ett flertal tillfällen.

Gödsling av bäddar och bäddläggning är en vanlig syssla i maj månad så många mornar har ägnats åt det.

Värsta hårdjobbet tyckte nog de båda att skottkärrekörning i ojämn terräng var.

Våra hönor älskar att göra gropar i marken och sandbada. Ofta får de vara kvar men på vissa ställen blir groparna ett problem och behöver fyllas igen.

Att bära, flytta och köra saker är en stor del av arbetet på en gård. Det kan ibland vara riktigt tungt och då är det bra att vara många. Ibland sparar vi riktigt tunga jobb till dagar då vi är många så att arbetet inte ska ta för lång tid och bli tröttande.

Efter fikat har det blivit ogräsrensning, snigeljakt och annat trädgårdsarbete.

Var och en utvecklar sin egen stil.

Ett antal fikapauser har också hunnits med.

Jona och Linus valde att flisa gångarna i skogsträdgården som sitt eftermiddagsprojekt. Det innebär att de har tillverkat flis med flistuggen, täckt gångar med tidningspapper och sedan kört ut flis med skottkärror. Vissa delar av skogsträdgården är så pass blöta så de fick tillverka en bro. Den blev stabil och bra och kommer hålla ett bra tag.

Jonas och Gerlien längst bort på bilden är också wwoofare men från Nederländerna och de stannar ett tag till. Sedan sitter Jona och Linus och längst fram sitter Hansi som är praktikant.

Alla wwoofare tillverkar en fågelholk. Det berikar vår gårdsmiljö och holkarna gör oss ofta glada eftersom de påminner oss om alla människor som varit här. Jona och Linus hade gjort var sin holk som de sedan satt ihop med varandra vilket skapade en del problem när de skulle sättas upp.

Det blev ett par sena kvällar på slutet för att de skulle få allt färdigt. Det har varit kul att ha dem på gården och vi önskar dem lycka till och välkomna tillbaka!