Det har varit en kall vår. Så kall så att vi använt fiberduk till all kål vi planterat ut för att de ska få en bra start med lite extra värme. Men nu kommer värmen och då blir det snabbt lite för bra under fiberdukarna så i fredags och under helgen så har vi bytt ut all fiberduk över kålen till kålnät.

Hansi studerar till trädgårdsmästare på Gunnebo och är på praktik hos oss.

Jag har hela vintern haft planer på att laga kålnäten men det är så tråkigt så det har skjutits upp. Men i fredags när vi var många på gården så satte vi igång att kolla kålnät och laga hål.

Lesley är en god vän som dyker upp då och då och hjälper till.

Det underlättar när man kan jobba utomhus och sprida ut näten över hela gårdsplanen.

Sedan täckte vi av bädd efter bädd och såg efter vad som behövde göras. Ogräs behövde verkligen rensas. Vi såg många tydliga angrepp av sniglar så plantorna letades igenom för att hitta så många som möjligt.

Jona och Jonas är wwoofare. Jona är från Tyskland och Jonas från Nederländerna.

Ett av problemen med fiberduk är att man inte ser vad som händer under dem. Ogräs växer lätt för mycket, sniglar äter upp plantor och ibland har vi till och med missat att skörda för att vi inte haft koll på grönsakerna som döljer sig under.

Det är också väldigt tråkigt att inte få se all vacker kål växa.

Spetskålen tar sig bra men behöver några veckor på sig till.

Grönkålen växer fint. Förra året fick vi ersättningsplantera 9 av 10 plantor i en bädd men i år har bara fyra av 98 strukit med. Det känns bra.

Linus och Gerlien är också wwoofare från Nederländerna och Tyskland.

Fikapaus framför ankdammen med de nya ankorna som underhållning.

Nästa vecka ska vi fortsätta att ersätta fiberduk med nät men denna gång över morötterna.