Så här års är det julmarknad mest varje helg. Vi har dragit ned på vår egen medverkan en hel del och koncentrerar oss på det som ligger nära. Hittills har vi medverkat på Dahlbogården i Hol en helg och på Vikaryds julmarknad en helg.

Nolbygård är en särskild plats för oss och där trivs vi så när Nolbygårds intresseförening kör två julkvällar så anmälde vi oss direkt.

Ett trevligt initiativ för mörkret och ljusen bidrar definitivt till julstämningen.

Hela miljön på Nolbygård med det vita upplysta före detta boningshuset, den rödmålade stora ladan med gula fönsterbågar, alla ljussatta bodarna och växthusen in trädgården tillsammans med eldtunnor och eldkorgar är som gjort för julmarknad. Att stället dessutom ligger alldeles utanför Alingsås stadskärna gör att det är lätt tillgängligt.

Bodarna som Nolbygårds intresseförening har byggt med stöd av vår lokalägda Sparbank bildar en marknadsgata ut mot stora vägen. Det är här vi har Nolbygårds Matmarknad på sommaren men bodarna fungerar bra året om.

Själva har vi inte så mycket kvar att sälja så här års. Morötter, vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, betor, potatis, vintersquash, purjolök, lök och palsternacka är det vi har kvar när det gäller grönsaker men det är inte mycket kvar av något av det heller. När det gäller skinn så har vi sålt slut på alla tvättbara och har bara långhåriga mattskinn kvar. Honung har vi en hel del kvar för det brukar vi inte göra så mycket reklam för under sommarsäsongen då det är många andra som vill sälja honung på matmarknaden. I år håller till och med äppelmusten att ta slut så vi sålde bara äppelmust som vi kokat med kanelstång i glas på marknaden.

Så har det varit nästan varje år för oss sedan vi startade. Vi har ökat långsamt och därför alltid haft tillräckligt med kunder till det vi producerat. Nu ska vi inte öka mer så frågan är hur många julmarknader vi kan vara med på i framtiden. Det går ju inte att delta om vi inte har något att sälja.

Med på julmarknaden var förstås också tomten. Han hade fått ett eget litet växthus där han tog emot alla stora och små barn. Missade ni detta så har ni chansen även nästa onsdag mellan 16-20. Då kör vi igen!

Sista helgen före jul är det Jul på Trampverkstan där vi också ska vara med. Det är egentligen inte någon julmarknad utan snarare en upplevelse. Tomten tar emot även där men önskningarna går direkt till nissarna i verkstaden som tillverkar leksakerna medan åskådarna ser på. Alla maskiner drivs med hand- eller fotkraft. Det är en upplevelse för alla vare sig man är barn eller gammal. Samtidigt så har granngården Knutstorps gård öppet och där kan man klappa hästar, kalvar, getter och andra djur. Bättre sätt att få julstämning går nog inte att hitta.