Julmarknad på Dahlbogården

Nu har vi precis kommit hem och packat upp efter första julmarknadshelgen. Två dagar på Dahlbogården i Hol utanför Alingsås. En mycket välorganiserad marknad med många besökare. Julmarknaden arrangerades av Dahlbogården Event & Rum och lockade ett trettiotal utställare som erbjöd både mat, hantverk och inredning. Som utställare kunde man välja på att stå utomhus, utomhus i bod, inomhus i ouppvärmd mässhall eller inomhus på andra våning.

Vi har varit med två gånger förut på denna julmarknad och alltid stått utomhus men den här gången lyxade vi till det och bokade en plats inomhus vilket vi är väldigt glada för eftersom vädret inte var det bästa för att stå utomhus. Kallt och blåsigt. Nackdelen med att boka inomhusplats är att vi fick bära upp all must, honung, bord och grönsaker för en trappa och det är ganska många kilo för två dagars marknad. Men när vi såg hur de som stod utomhus huttrade så var det ändå väl värt det.

På Dahlbogården har de ett bra kök så förutom alla marknadsstånd så kunde man dessutom äta jultallrik från köket, souvlas eller korv från grillen utomhus eller mycket god fika från caféet. Det skapar en bra stämning på en julmarknad när kunderna kan sitta ner och ta en kaffe eller lunch i lugn och ro. Ibland upplever man annars att de kommer och stressar runt – speciellt om det är kallt väder men här kan man slå sig ner inomhus och ta det lugnt ett tag.

En annan smart sak som arrangörerna fixat var buss från både Vårgårda och Alingsås vilket gjorde att även människor som inte har bil kunde komma på besök. De flesta julmarknaderna är ju utanför staden och då är det många som inte har en chans. Bussarna var så populära så de blev helt fulla.

Vi erbjöd provsmakning både på varm äppelmust som vi låtit sjuda med en kanelstång i fem minuter för att få lite glöggkänsla på musten. Det var populärt bland alla frusna besökare. Vi erbjöd dessutom provsmakning av tre sorters honung vilket är roligt då många inte har tänkt på att honung kan smaka så olika.

En sak som också drog till sig mycket intresse var lappar vi satt upp om att vi erbjuder prenumerationer på grönsaker. Många ställde frågor och bad om kontaktuppgifter för att kunna anmäla sitt intresse för att bli prenumeranter.

Vi känner oss nu mycket nöjda och ganska trötta efter två intensiva dagar med många trevliga kundmöten. Vi tyckte att vi hade gott om must i år men fortsätter den gå åt i den här takten lär den vara slut till jul även i år.

1 kommentar

  1. Maria Oscott

    Underbart att läsa 🥰
    Tack för en härlig helg och ert fantastiska bidrag till att göra vår julmarknad så bra!
    Önskar Maria på Dahlbogården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑