I går var en efterlängtad dag när lokala odlare från Västra Götaland träffades igen efter ett långt uppehåll. Vi började för några år sedan med nätverksträffar för att dela med oss och utbyta erfarenheter. Det har varit värdefullt genom åren. Nätverket mellan odlare har varit upprinnelsen till Odlardagarna, en konferens, där odlare möter odlare i ett arrangemang skapat av odlare själva.

Men så kom pandemin och umgänget har istället fått ske digitalt. Odlardagarna har skett digitalt och träffarna har det inte blivit så mycket av.

Nu samlades 14 personer på Östängs gård för att fokusera på försäljningskanaler och allt annat som hör försäljning till.

Vi började med en rundvandring och sedan satt vi och fikade och pratade på vår kalla veranda. Det här är dock inte ett gäng som bangar för lite minusgrader så vi satt kvar och pratade till klockan fem trots att jag föreslog att vi skulle tränga ihop oss i vårt vardagsrum. Det är så skönt att få träffa kollegor och prata om sådant som alla förstår och är insatta i utan att så många ord behövs.

Vi diskuterade även kommande odlardagar och håll utkik! Det blir troligen fysiska odlardagar 2023 och de kommer förmodligen även att sändas on-line om du inte kan ta dig till den fysiska platsen.