Idag har vi varit på vår första julmarknad för i år. Det är något visst med julmarknader. Vi gillar dem. Folk är glada och oftast ganska avstressade trots allt prat om julstress. Dahlbogården ligger i Hol utanför Alingsås. Det är en gård i närheten av E20 på en kulle. De satsar på café och bröllop och är bokade nästan varje helg för bröllop. Caféet är öppet på somrarna och vi har lyckats missa detta helt. Vi tycker vi har rätt bra koll på vad som händer i och runt Alingsås men detta mysiga ställe har gått oss helt förbi. Därför är vi väldigt glada att de tog kontakt och ville ha med oss på julmarknaden.

I bröllopssalen på ovanvåningen är det marknad med mycket hantverk och en del lokalproducerad mat.

På nedervåningen finns flera mysiga rum där man kan sitta och fika eller äta en jultallrik.

Ombonat och hemtrevligt!

På bottenvåningen kunde man köpa surdegsbröd, kaffe och fika.

Utanför stod vi och sålde grönsaker, lammskinn, honung och must.

Bäst gick musten men först när vi började erbjuda provsmakning. Det är något visst med att få provsmaka. Musten är nästan omöjlig att sälja om folk inte får smaka men väldigt lätt att sälja om folk får pröva. Vi hade kokat must med kanelstång så vi erbjöd provsmakning både av varm must och kall.

På plats fanns också ett UF-företag som tagit fram ett återanvändbart kaffefilter i tyg.

Snygga var de också så vi köpte två för att testa. Kul initiativ av tjejerna.

Bubbel och brie från Kungsbacka var också på plats och sålde många olika sorters väldigt goda ostar.

Vid entrén bjöds alla på glögg och i bakgrunden ser ni en grå Citroën. Håll utkik efter den på marknader för de säljer de godaste oliver man kan tänka sig från den egna olivgården i Frankrike.

Ett väldigt trevligt arrangemang som var välorganiserat. Dahlbogården kommer vi att besöka fler gånger. Kul att ha ett trevligt fik relativt nära. Ni som missade julmarknaden idag har chans även i morgon. Enligt SMHI ska det sluta regna när vi öppnar klockan 11.